Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Türkiye-AB ilişkilerine dair açıklama: Yol haritası üzerinde çalışma konusunda mutabık kaldık

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Brüksel'de yürüttüğü Avrupa Birliği temaslarına ilişkin açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Atılabilecek somut adımlar için bir yol haritası üzerinde çalışma konusunda mutabık kaldık. Muhataplarımızda da aynı kararlılığı gördük, uygulamada da görmek istiyoruz" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de AB ve NATO ile temasları sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

"VİZE SERBESTİSİ ADIMI BEKLİYORUZ"

AB ile ilişkiler hakkında konuşan Çavuşoğlu, Çavuşoğlu, "Diyaloğu devam ettirme konusunda AB ile hemfikiriz. Somut atılabilecek adımları gözden geçirdik. Biz vize serbestisi konusunda bir adım bekliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, "Türkiye sözünü yerine getirir, Avrupa Birliği de verdiği sözleri tutmalı. Muhataplarımızda da aynı kararlılığı gördük, uygulamada da görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"MUTABIK KALDIK"

Bakan Çavuşoğlu, "(Türkiye-AB ilişkileri) Atılabilecek somut adımlar için bir yol haritası üzerinde çalışma konusunda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.

Yunanistan ile başlayacak istikşafi görüşmeler ile ilgili açıklamada bulunan Çavuşoğlu, "Yunanistan başlayacak istikşafi görüşmeler öncesinde gerilimi arttıracak adımlar atmamalı" dedi.

AB KONSEYİ BAŞKANI TÜRKİYE'YE GELECEK

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımız, AB Konseyi ve Komisyonu Başkanı'nı Türkiye'ye davet etti. Onlar daveti kabul etti. Tarihi belirliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile ayrı ayrı görüşmek için Brüksel'de bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Brüksel Haberler

500

Yorumlar (19)

eğilmeyen güç:

80 liyıllardan beri pkk ile mücadele ediyor Türkiye , şu an bitti bitecek , 60 lı yıllardan itibaren de avrupa yolculuğu hiç bitmedi . ey REİS iş yine size dştü bitirirsen sen bitirirsin bu işi başka kimse yapamaz bizde biliyoruz sana inanıyor güveniyoruz, hadi hayırlısı olsun

8
17
yanıtYanıtla
yilmaz:

Ne AB ne ABD sozunun eridir, isleri olasiya kadar evet derler, bunlarn ipiyle kuyuya inilmez, yani bunlardan cacik olmaz !

15
3
yanıtYanıtla
VIZE BEN HAYAL:

Vize Muafiyeti icin kriterleri halen yerine getirme ve Vize Muafiyetinde adim bekle. . . . . . . . . . . . .

10
6
yanıtYanıtla
TA MUHALEFET:

ACİLEN HER AÇIKLAMAYA MUHALEFET OLMAYI BIRAKMALISIZ. BAĞIMLILIĞINI SONLANDIRMAN İÇİN BAŞKA ÇAĞRI ALMAYA BİLİRSİN.

yanıt0
yanıt4
X:

2003'' E GERİ DÖNÜŞ. . . . .

5
8
yanıtYanıtla
X:

BEĞENMEYENLER NE OLDU GERDİLER SİZİ. . . BİR ZAMANLAR AB UYUM ÇALIŞMALARI VARDI. . AB YE ÜYE OLMAK EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİYDİ. . . GÜZELDİ DE YANİ. . . PEK ÇOK GÜZEL ŞEY YAPILDI. . . UYUZSUNUZ UYUZ. . . . MEDENİYET ÖĞRENİLMEZ; YAŞANIR. . . UYUZLAR DA ANCAK KAŞINIR. . .

yanıt3
yanıt1
Dangerious:

BM''nin İnsan Hakları Gözlem bişeysinin İstanbul''a taşınmasını yanlış buluyorum. Birde AB ile mutabık kalınmasını da yanlış buluyorum. İlişkileri komple keselim demiyorum ama zaten çok fazla zararlı şey geçirdiler tekrar görüşülecekse Polonya gibi bizim de kendi şartlarımıza göre kabul ediyorsanız edin dememiz gerekli. Bence bunlar zaten bizi almazlar hem tehlikeli hemde gereksiz enerji zaiyatından başka bir şey değiller.

8
1
yanıtYanıtla
ZEBERCET:

Almazlaaar bizi avrupa birliğine al-maz-LAARR anlayın artık bunlar hep oyalama adamlar diyorki terör yasasını değiştir pkk ya göz yum eyaletlere bölün daha neler neler onlarda biliyor kabul etmeyeceğimizi yokuşa sürüyorlar o yüzden terör örgütlerinin arkasında hep ab-abd var. . .

6
1
yanıtYanıtla
yuh:

ne yolmuş la bu 50 yıl ben sürdü diyeyim 70 yıl siz. yol hala bitmedi. bırakın boş işleri artık. shanghai beşlisi veya bizim yeni kuracağımız bi birlik düşünün. yeter be boşa zaman kaybı yapmayın. yuhhhhhhhh

6
0
yanıtYanıtla
oguz:

ne güzel bir siyasetimiz var ey amerika ey avrupa de sonrada anlaş maşallah cok güzel siyasetimiz varmış

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title