Haberler

Dilek Dizdaroğlu'nun Zimmet Davası

Müşterilerine Ait 6.5 Milyon YTL'yi Zimmetine Geçirmekle Suçlanan Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi Eski Müdür Yardımcısı Dilek Dizdaroğlu'nun Dosyası Bilirkişi Heyetine Gönderildi.

Müşterilerine ait 6.5 milyon YTL'yi zimmetine geçirmekle suçlanan Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi eski Müdür Yardımcısı Dilek Dizdaroğlu'nun dosyası bilirkişi heyetine gönderildi.

İstanbul 8.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Dilek Dizdaroğlu, şikayetçi Serpil Turhan ve avukatlar katıldı. Şikayetçi Serpil Turhan, Ziraat Bankası Cadde Bostan Şubesi'nde hesabının olduğunu belirterek, "Bankada 2 bin 500 YTL hesabım vardı. Hesap cüzdanım ile birlikte bankada çalışan sanık Dizdaroğlu'nun yanına gittim. Hesap cüzdanım ile birlikte sanığa bavurarak kira ödemem için 500 YTL istedim. Sanık Dizdaroğlu, 'Banka şimdi kalabalık, sen sonra gel' dedi. Ben de ona güvendim.

Cüzdanımı bankada bırakarak ayrıldım" diye konuştu. Şikayetçi Turhan, ertesi gün bankaya gittiğini ifade ederek, "Dizdaroğlu ve cüzdanım da ortada yoktu. Banka görevlisi kayıtlara baktı ve hesabımda 10 YTL olduğunu söyledi. Üzüldüm. İtiraz ettim. Banka daha sonra yaptığı araştırmalarda imzamın taklit edildiğini tespit etti. Banka bana 5 ay sonra faizsiz ödeme yaptı. Ben bu yüzden tansiyon hastası oldum. Sanıktan şikayetçiyim" şeklinde konuştu.Sanık Dizdaroğlu ise, "Bu suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, dava dosyasını Bankacılık Uygulama ve Teamülleri hususunda uzman 3 kişilik bilirkişi heyetine gönderilerek, zimmet teşkil eden fiilin bulunup bulunmadığı, varsa ne şekilde icra edildiği, zimmetin hileli davranışlarla işlenip işlenilmediği, zimmet miktarının tespiti, zimmet varsa zararın iade edilip edilmediğinin araştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

(SK-ED-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title