Haberler

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından 'Diyarbakır Manda Yetiştiriciliği Sempozyumu' düzenlendi

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen 'Diyarbakır Manda Yetiştiriciliği Sempozyumu'nda, manda yetiştiriciliğinin önemi ve gelişimi konuşuldu. Sempozyuma, kurum temsilcileri, akademisyenler, sektör temsilcileri, besiciler ve öğrenciler katıldı.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi tarafından "Diyarbakır Manda Yetiştiriciliği Sempozyumu" düzenlendi.

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ferit Özmen, son 10 yılda dünyada meydana gelen olayların güvenilir, ulaşılabilir ve ekonomik gıda üretiminde kendi kendine yetebilmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural ise Embriyo Nakli Projesi ile ilgili bilgiler vererek, hayvancılığın gıdanın gelişmesi için korunması gerektiğini söyledi.

Vural, "Tüm paydaş kurumlarla birlikte çalışarak yeni çözüm arayışları bulmayı amaçlıyoruz. Manda eti ve sütü daha kıymetli. Samsun'dan sonra Diyarbakır manda üretiminde ikinci sırada." dedi.

Daha sonra Prof. Dr. Emin Erkan'ın moderatörlüğünde Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Süleyman Aktoprak, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Denli ve Doç. Dr. Ferit Özmen birer sunum gerçekleştirdi.

Sempozyum ile faaliyetlerden edinilen tecrübelerin kuruluş temsilcilerine aktarılması, bundan sonra yapılacak faaliyetler için de iş birliği çerçevesinde bir yol haritasının belirlenmesine katkı sunması amaçlanıyor.

Sempozyuma, kurum temsilcileri, akademisyenler, sektör temsilcileri, besiciler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Tarım Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title