Haberler

Depremzedelere Psikolog Desteği

Kent Konseyi Kadın Meclisi, mutluluk söyleşisi kapsamında Van'dan gelen depremzedelerle bir gün geçirdi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, depremzedeleri Psikolog Filiz Esin Boztaş ile ziyaret ettiklerini ve deprem korkusunu üzerlerinden atmak için çocukları ile birlikte terapi yapılmasını kararlaştırdıklarını söyledi. Nurten Anıl, "Vali Yardımcımız Cezmi Türk Göçer ile gerçekleştirdiğimiz bir konuşmada, Van'dan ilimize gelen depremzedeler ile ilgili neler yapabileceğimiz ve nasıl katkı sağlayacağımız konusunda görüş alışverişinde bulunduk.

Depremzedelere yapılan ziyarette; Kadın Meclisi Yönetim Kurulu'ndan birinin olması, yapılan çalışmaları anlatmakta büyük katkı sağladı ve depremzede hanımların oldukça ilgisini çekti. Psikolog Filiz Esin Boztaş ile birlikte TİGEM'deki tesislerde depremzedeleri ziyaret ederek, deprem korkusunu üzerlerinden atmalarına yardımcı olduk. Özellikle çocuklarla terapi yapılmasını kararlaştırdık. Bizler de deprem yaşamış bir anne olarak, depremzedelerin içinde bulundukları zorlukları çok iyi biliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Göçer Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title