Haberler

Denizli - Gemide 3 Denizlili Var

"ölümlerden Çok Emanetlerin Yerine Ulaşmamasına Üzüldük'

"Ölümlerden çok emanetlerin yerine ulaşmamasına üzüldük'

İSRAİL'in baskın yaptığı, Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara adlı gemide Denizli'den 3 kişi olduğu öğrenildi. Gemideki Denizli Alperen Ocakları Başkanı Halis Akıncı, anahtarcı Mehmet Emin Kaya ve serbest meslek sahibi Zeki Kaya'nın durumları hakkında herhangi bir bilgi alınamadı. Saadet Partisi üyesi olan Mehmet Ekin Kaya'nın annesi Fatma Kaya, ''Ölümlerden çok emanetlerin yerine ulaşmamasına üzüldük' dedi.

Saldırının ardından İsrail'e yönelik tepkiler çığ gibi büyürken, gemide bulunduğu öğrenilen Denizli'den 3 kişinin durumuna ilişkin herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. İsrail'in vurduğu Mavi Marmara adlı gemideki Denizli Alperen Ocakları Başkanı Halis Akın, anahtarcı Mehmet Emin Kaya ve serbest meslek sahibi Zeki Kaya'nın ölü ya da sağ olduklarına ilişkin açıklama yapılmadı. Sabah saatlerinde üyesi olduğu SP İl Teşkilatı'na giden Mehmet Emin Kaya'nın annesi Fatma Kaya, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fatma Kaya, ''Barış Güvercileri Gazze'ye ulaşamadığı için çok üzgünüz. Oğlum ile henüz görüşemedim. Keşke gemide ben de olsaydım. Şehitler için üzgünüz ama emanetler Gazze'ye ulaşmadığı için daha çok üzgünüz. Tek endişemiz emanetlerin İsrail'in eline geçmesidir. Bu emanetler için kardeşlerimizle canla başla çalıştık. Benim çocuğum ya da başkalarının çocuğu için üzülmüyorum. Tek üzüntüm, emanetlerin yerine ulaşmamasıdır. Oğlumun sağ olup olmadığını bilmiyorum' dedi.

SP İl Başkanı Mehmet Akif Kocamanoğlu ise Davos'ta ''one minute' diyen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şimdi gerçek anlamda ''one minute' demesi ve İsrail'le ilişkileri askıya alması gerektiğini savunurken, ''İskederun'da 6 askerimizin şehit olduğu hain saldırının arkasında da İsrail olduğunu düşünüyoruz. SP yıllardır siyonist zihniyeti anlatıyor. Ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha görüldü' diye konuştu.

SP İl Binası'nda toplanan partililer ise İsrail'i protesto eden dövizler taşıdı.

Öğle namazından sonra da Delikliçınar Meydanı'nda sivil toplum örgütlerince İsrail'e yönelik gösteri yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title