Haberler

HDP'li Fırat: İstiklal Marşı'nı Zorla Söyletirseniz 12 Eylül Zindanlarını Hatırlatırsınız

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan HDP'nin Meclis Başkanı adayı Fırat, İstiklal Marşı ile ilgili bomba sözler sarf etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin TBMM Başkanı adayı HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı kabul etti. Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Fırat'a HDP'lilerin yemin töreninde İstiklal Marşı'nı okumadığı, Meclis Başkanı seçildiğinde tavrının ne olacağı soruldu.

"MARŞ EZBERİMDE DEĞİL"

Bu soru üzerine Fırat'tan gündeme bomba gibi düşen sözler geldi:

"İstiklal Marşı ezberimde değil. 12 Eylül zindanlarından geçenler tamamını ezberlemek zorundaydı tabi. İstiklal Marşı'nı sopa ile özdeşleştirmenin tezahürünü görüyoruz."

"HİÇBİR ARKADAŞIMIN MARŞ VE BAYRAKLA SORUNU YOK"

"Benim hiçbir arkadaşımın İstiklal Marşı ve bayrak ile bir sorunu yok, içeriği ile ilgili söylemler olabilir. İstiklal Marşı o gün ki şartlar içinde nasıl yazılmış ona bakmak gerek."

"MUTLAKA SÖYLENECEK DERSENİZ..."

"Mühim olan ona karşı saygı duruşunda bulunmaktır. Mutlaka söylenecek derseniz o zaman 12 Eylül zindanlarını hatırlatmış olursunuz."

Kaynak: AA / Güncel

Dengir Mir Mehmet Fırat Kemal Kılıçdaroğlu Mersin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (491)

GOMONOS KÜRT TUNCELİLİ:

Vay kaypak vay! İSTİKLAL MARŞI BİR MÜZİK DEĞİL ŞANLI TARİHİMİZDİR ! Vay kaypak vay!İstiklal marşı okumak için sesin güzel olması gerekmiyor Türk İslam şuuru ile şuurlanmak gerekiyor bunu iyi bil. Ve iyi öğren. Sen AK PARTİLİYDİN nasıl sattın? Sırası gelsin HDP yi de satarsın

37
112
yanıtYanıtla
T.C:

MADEM BAYRAKLA SORUNUNUZ YOKTU NEDEN İNDİRMEYE KALKISTINIZ. İSTİKLAL MARSI ILE SORUNUNUZ YOKSA NEDEN OKUMADINIZ. YALAN DOLAN

118
0
yanıtYanıtla
DikenMobil-IOS:

Lanet olsun size hainler ekmeğini ye hainlik yap ona söv buna söv saygısız adam yeter be

53
62
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bunları meclisten inşallah gönderecez

64
5
yanıtYanıtla
Heyecanli cocuklar mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

siz orta asya steplerine gidin biiz getmixxx Hec bir yere :D :D

60
3
yanıtYanıtla
biir kişi:

surata bak meymenetsiz ermeni dölü kalleş bizde seni adam sanmıştık. . bunların babaları göt korkusundan isimlerini değiştiren ermeniler vatan sever kürtler başım üstüne onlara lafım yok ama götü kalkanın götünü indiririz evvel allah. .

56
1
yanıtYanıtla
Terbiyesiz sen kim İstiklal Marsima Dil Uzatmak kimmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İnsan şekilden şekile girermi? İşte Ornek...

55
1
yanıtYanıtla
Ay yıldızmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Acaba akp mi ikiyüzlü yoksa bunlar mı karaktersiz ?

28
27
yanıtYanıtla
ahmet:

lan eskiden bu kemal denilen dönek bu adamı onca şeyle suçladı birbirlerine demedikleri kalmadı, şimdi görüşüp buluşuyorlar, ey kürt türk çerkez laz arap, ey akpli mhpli chpli hdpli uyanın, bu satılmış sadece kendilerini düşünüyorlar bizi düşünen yok, bizi birbirimize kırdırıyorlarki kendi çarkları yürüsün, tabi bizde eşşşeğiz hak etmiyor deiliz, adamlar gözümüzün önünde alay ediyorlar yav bizimle

8
44
yanıtYanıtla
TÜRKOĞLU TÜRK:

ARKADAŞLAR BIRAKIN O PARTİ, BU PARTİYİ BİRBİRİNİZE SALDIRMAYI. TÜRKE TÜRKTEN BASKA DOST YOK. ADAMLAR TÜM DEĞERLERİMİZE SALDIRIYOR SİZ HALA BİRBİRİNİZE SALDIRIYORSUNUZ. GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR KARDESLİK GÜNÜDÜR.

13
38
yanıtYanıtla
Tüm 491 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title