Haberler

Demirtaş'tan Genelkurmay Başkanı Özel'e "Onbaşı" Tazminatı

Güncelleme:

Selahattin Demirtaş, bir konuşmasında Necdet Özel'e "Bizim nazarımızda onbaşısın" dediği gerekçesiyle 10 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir konuşmasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e, "Bizim nazarımızda onbaşısın" dediği gerekçesiyle 10 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Yargıtayın, davanın reddine ilişkin kararı bozmasının ardından Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesinde tekrar görülen duruşmaya Özel'in avukatı Umut Kemal Yıldırır katıldı.

DAVA HAKİMİ TAZMİNATI HÜKMETTİ

Avukat Yıldırır, Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin bozma ilamına uyulmasını talep etti.Hakim Ayhan Yılmaz, bozma ilamına uyulmasını kararlaştırarak, Yıldırır'dan beyanını sordu. Yıldırır, önceki beyanlarını tekrarladı ve müvekkili lehine tazminata hükmedilmesini istedi.  Hakim Yılmaz, davayı kısmen kabul ederek, Demirtaş'ın Özel'e 10 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmettiğini açıkladı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Orgeneral Özel, Demirtaş'a, BDP'nin Sultanbeyli ilçe başkanlığının 7 Ocak 2012'de düzenlediği programdaki, "Genelkurmay Başkanı çıkmış 'Ana dilde eğitim olmaz' diyor. Sana kim sordu, çıkmış cevap veriyorsun? Sen önce çık katliamların hesabını ver. Paşa hazretleri çıkmış bize emir yağdırıyor. Senin rütben orgeneral olsa da bizim nazarımızda onbaşısın, senin kıymetin o kadardır. Bunu böyle bil. Bizim nazarımızda ha bir onbaşı konuşmuş, ha Genelkurmay Başkanı" sözü üzerine 50 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, "söz konusu ifadenin, eleştiri sınırları içinde olduğu" gerekçesiyle davanın reddine karar vermiş, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi ise tazminat talebinin kabul edilmesi gerektiğini gerekçe göstererek, yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Kemal Yıldırır Necdet Özel Yargıtay Politika Güncel Haberler

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Bayram sabahı yanlışlıkla 20 bin TL'sini çöpe attı

Bayram sabahı yanlışlıkla 20 bin TL'sini çöpe attı

500

Yorumlar (13)

S.B.saffet_b@yahoo.de:

Tüh be, PKK'ya göndereceği yardımdan kısıtlamak zorunda kalacak şimdi !!! Adalet yerini bulmuş !!!

8
28
yanıtYanıtla
Q...ates1@bigpond.com:

Necdet Ozelin onbasilik rutbesi onbin liraymis...guzel...baskanimiz rutbesini onbasiliga indirdi ya ...para ne ki...

18
4
yanıtYanıtla
HAKmetgoz@gmail.com:

Kır kalemi be Hakim Bey, herkese ibreti alem olsun, görsünler nerede nasıl konuşması gerektiklerini...

5
16
yanıtYanıtla
ZazaKürdüzaza3@hotmail.com:

Amaçları konuşturmamak değilmi.Olsun gerekirse kolbaşıda deriz.

15
5
yanıtYanıtla
TÜRKMENbjk.olcaygul@gmail.com:

Daha bu neki hainliğin bedelini ödeyeceksiniz daha.....

4
13
yanıtYanıtla
URFA 63man_tgx63@hotmail.de:

Ne yapacaksın daha dün Esenyurt a havanizi.aldilar halami.tehdit siz bi eylem girişiminde bulunun 2 katı size geri gelecektir unutmayın ne yaparsınız yapın cevabını anında alırsınız benim seçtiğimiz vekile saygı duyacaksınız yok duymak diyorsanız lafını etmiceksiniz.

yanıt0
yanıt0
TÜRKMENbjk.olcaygul@gmail.com:

Urfa 63 bekle ne dedmek istediğimi göreceksin...bı işler çyle kalabalığa silahla ateş etmeye benzemez.klavye delikanlılıoı yapmaya benzemez.akp iktidar olana kadar kuyruğunuzu sıkıştırıp bekliyordunuz...ama bekle ve gör koçum benim...sabret.......

yanıt0
yanıt0
serhataman_0434@hotmail.com:

sen mi soracaksın sen git erkekseniz amerikeyı ıraktan çıkartın türkmen bey siz korkuda türkmenim bile demezken kürtler sadamla savaşyordu şimdi kalkıp bir halka hayinlik yapıştırması yapmayın sorarlar adama ırakı amerikaya sişz satmadınız mı?

yanıt0
yanıt0
URFA 63man_tgx63@hotmail.de:

KUZELi. Kardeş bende hep söylüyorum Türkmenler savaşsaydi.kendi bölgelerini alabilirler di savaşmak yerine kaçmayı tercih ettiler bakın pkk devreye girdi el nusra.denen orgut.cecenler.turkmenler.azeri.ve araplardan.olusan bi örgütü tür genelde cecenlerden.olusan bi orguttur.onlarin Maşalari.yemedi.aga babaları el Kaide geldi pkk ikisinide cehennemin dibine yolladi.benim Kuzenler im Suriye'de savastaydi.sicak ve gerçek bilgileri alıyorduk.oyle medyadan da takip etmiyorduk.bi baskin.yaptilar 171.el Kaide üyesi öldürüldü ama Türk medyasi.70 dedi buda gelip burda bize ahkam kesiyor

yanıt0
yanıt0
URFA 63man_tgx63@hotmail.de:

TÜRKMEN ben her zaman her yerde ne zaman istersen bekleriz kimseden kaçtığımiz.yada korktuğumuz. yok kardes sende adam olucaksin.inkar bitene kadar faşist lere olumm

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title