Haberler

Davutoğlu: Kürtçe Gramer Kitabı Aldım

Güncelleme:

Kürtçede ve Türkçede çok fazla Arapça ile Farsça kelime olduğunu söyleyen Davutoğlu: "Gramer kitabı aldım yavaş yavaş Kürtçe öğreniyorum" dedi.

Diyarbakır'da yaptığı konuşmada Kürtçe öğrenmek istediğini söyleyen Davutoğlu, Diyarbakır dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan, gazetecilere Kürtçe gramer kitabı aldığını da söyledi.

Kürtçe'de ve Türkçe'de çok fazla Arapça ile Farsça kelime olduğunu belirten Davutoğlu; "Her Türk iyi dinlerse Kürtçeyi anlar. Gramer kitabı aldım yavaş yavaş Kürtçe öğreniyorum" dedi.

"KÜRTÇE GRAMER KİTABI ALDIM, ÖĞRENİYORUM"

Milliyet'ten Serpil Çevikcan'a verdiği röportajda Davutoğlu; "Aslında yavaş yavaş öğreniyorum. Dikkat ederseniz bir ilerleme var. Eve çok güçlü bir Kürtçe gramer kitabı aldım. Kürt edebiyatı üzerine de epey iyi bir koleksiyonum var. Aslında hiçbir Kürtçe altyapım yok. Yalnız her Türk iyi dinlerse Kürtçeyi anlar. Kürtçe'de de Türkçe'de de çok fazla Arapça ve Farsça kelime var" açıklamasında bulundu.

"SEROK AHMET GÜZEL BİR HİS"

Diyarbakır'da kendisine ilk defa Serok Ahmet denilmesiyle ilgili Davutoğlu; "Memnun oldum. (Gülerek) Biji Serok Ahmet... Güzel bir his. Boşnakça bana Başbakan Ahmet demiş olsalardı bundan rahatsızlık duyar mıydım duymazdım. Hatta gurur duyardım. Yurtdışında denilince rahatsız olmuyorum da Türkiye'de, biri Kürtçe Serok Ahmet dediğinde niye rahatsız olayım." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Güzel Diyarbakır Sıkıcı Politika Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

uuu:

la olum başımızdakiler türk değilki burası sözde türkiye cumhuriyeti artık , koyunların hükmü olduğu sürece bu ülke adam olmaz

15
21
yanıtYanıtla
AAA 1:

Akp hic olmazsa bir Kürt partisi, ama CHP ve MHP birer yahudi ve terör partileridir. . .

15
17
yanıtYanıtla
kurtbey:

Tek din, tek dil, tek bayrak diye yola çıktılar, tek tek dönmeye başladılar. Tek din dediler; dini değerlerimizi aşağılayan kendi adamlarına sahip çıktılar. Tek bayrak dediler; bayrağımız yakıldı, direklerden indirildi ses çıkaramadılar. Tek dil dediler; Türkçeye bile karşı çıkıp ''Felsefe yapılmıyor'' deyip Osmanlıcayı millete zorla dayattılar. İnanın Dünya bile daha yavaş dönüyor. Seçimler geliyor o ayrı, ama bunların planlarında başka şeyler var. Neyse, Türk milleti şu an sınanıyor. Bir gün er ya da geç her şey piyasaya çıkar. Umarım bu seçim bizim uyanmamızı sağlar ve üzerimizde dönen dolaplara dur deriz. . !

20
8
yanıtYanıtla
AdıyamanlımobilWeb@haberler.com:

Hükümet ne yapsa da bazılarına yaranamayacak.Çünkü bazılarının zihniyeti bozuk.

5
22
yanıtYanıtla
AYDIN ADAM 5-6 LİSAN BİLİR:

ALMANCAYI İSTANBUL ERKEKTEN, İNGİLİZCEYİ BOĞAZİÇİNDEN BİLİYOR. AYDIN BİRİ. KÜRTÇEYİ NİYE ÖĞRENEMESİN Kİ ? BU ÜLKENİN RESMİ DİLİ TÜRKÇEDEN SONRA EN ÇOK KONUŞULAN ANA DİLİ DEĞİL Mİ ?

15
12
yanıtYanıtla
asdMobil-ANDROID:

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

19
8
yanıtYanıtla
EFE:

YAGCILIKTA SINIR YOK

20
3
yanıtYanıtla
son insan:

yalaka ahmet

16
7
yanıtYanıtla
BIRAND:

Kürtce ögrenipde ne yapcan kürtcenin kürtlere bi faydasi yok sanami olacak? sen kendi ecdadin dili Omanlicayi ögren otur yerinde

11
11
yanıtYanıtla
gerçekMobil-ANDROID:

allah belani versin diyorum başka da bişey demiyorum artık oyum mhpye..

15
7
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title