Haberler

Danıştay Saldırısının 10. Yılı

Danıştaya 2006'da düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin, mezarı başında anıldı.

Danıştaya 2006'da düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin, mezarı başında anıldı.

Karşıyaka Mezarlığı'ndaki anma törenine, Özbilgin'in eşi Sema ile oğulları Gökhan ve Serkan Özbilgin, ailenin yakınları, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Danıştay üyeleri katıldı.

Özbilgin'in mezarına karanfil bırakan Güngör, Danıştaya düzenlenen saldırının acısını hala ilk günkü gibi yaşadıklarını belirterek, hayatını kaybeden Özbilgin'i unutmadıklarını söyledi.

Güngör, şöyle konuştu:

"Böyle şeyler bir daha yaşanmasın, bu acılar tekrarlanmasın, ülkemiz huzur ve güven içerisinde yoluna devam etsin. Son zamanlarda ülkemizin birliğini, huzurunu, istikrarını hedef alan hain terör saldırılarını bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Danıştay mensupları olarak ülkemizin birliğini, huzurunu, istikrarını, geleceğini hedef alan saldırıların bir an evvel son bulmasını diliyoruz. Bu konuda bize düşen her türlü gayreti her zaman sağlam iradeyle sürdürüyoruz. Devletimizin sarsılmaz gücü, milletimizin kararlı iradesiyle bu saldırıların tükenip yok olacağına, hainlerin emellerine hiçbir şekilde ulaşamayacağına yürekten inanıyoruz. Tekrar yargı şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Güngör ve beraberindekilerin bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasının ardından Özbilgin'in mezarı başında Kur'an-ı Kerim okundu.

Beşiktaşlı Özbilgin'in mezarına, Spor Toto Süper Lig'de sezonun bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden siyah beyazlı takımın bayrağı ve atkısı bırakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Yücel Özbilgin Karşıyaka Danıştay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title