Haberler

Danimarka'da Sağlık Skandalı

Güncelleme:

Danimarka'nın Odense Üniversitesi Hastanesine Filiz Kılıç'tan sonra Regina Holmegaard da doktor hatası sonucu öldüğü öne sürüldü.

Danimarka'nın Odense Üniversitesi Hastanesi'nde 44 yaşındaki Filiz Kılıç'tan sonra 36 yaşındaki Regina Holmegaard da doktor hatası sonucu öldüğü öne sürüldü.

İddiaya göre, Regina Holmegaard'ın beynindeki damar tıkanmasını anlayamayan doktorlar, aspirin türü baş ağrısı hapı Panodil almasını tavsiye etti. Regina'nın eşi Jesper Holmegaard, "Eşim nöbetçi doktoru aradı. Baş ağrısından duramadığını, ateşinin 38.3 olduğunu, çok terlediğini, mide bulantısı olduğunu söyledi. Doktor mikrop kapmış olabileceğini söyleyerek Panodil almasını söyledi. Eşimi muayene etme zahmetini bile göstermeyen doktor ölümünden sorumludur" dedi.

Genç kadının doktorla yapmış olduğu nöbetçi doktordaki ses kayıtları TV 2 kanalında yayınlandı. Filiz Kılıç ve Danimarkalı Regina Holmegaard'ın doktor hataları nedeniyle ölümleri, ülkede büyük tepkiye yol açtı. Siyasi partilerin sağlık sözcüleri, doktorların ve hastanelerin yaptıkları hataların arttığına dikkat çekerek, gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını istediler. Hata yapan doktorlar hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi. - Kopenhag

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Filiz Kılıç Danimarka Odense Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title