Haberler

Danimarka Başbakanından Kaşıkçı Açıklaması

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, Suudi Arabistan’ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsoloslukta çıkan arbedede öldürüldüğü açıklamasına ilişkin, "Suudi yönetiminin tüm gerçekleri açıklamadığını düşünüyorum" dedi.

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, Suudi Arabistan'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta çıkan arbedede öldürüldüğü açıklamasına ilişkin, "Suudi yönetiminin tüm gerçekleri açıklamadığını düşünüyorum" dedi.

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen basına yaptığı açıklamada Suudi Arabistan yetkililerinin Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili tüm gerçekleri anlatmadıklarını düşündüğünü ifade etti. 2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğuna girdikten sonra bir daha haber alınamayan Cemal Kaşıkçı ile ilgili Suudi Arabistan yönetimi ilk başta gazetecinin durumuyla ilgili bir bilgi sahibi olmadıklarını, kendisinin konsolosluktan çıktığını açıklamış fakat kamera kayıtlarında konsolosluk binasının dışına çıkmadığı emniyet ve istihbarat tarafından tespit edilmişti.

18 gün sonra Suudi Arabistan yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, konsolosluk binasında yaşanan bir arbede sonucunda hayatını kaybettiği açıklandı.

Rasmussen, ilk baştan itibaren Suudi yetkililerin olayı örtbas çabası içinde olduğunu fakat Türkiye'nin özverili çabaları sonucunda Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında öldürüldüğünü açıkladı.

Ortaya konulan adli veriler doğrultusunda Suudi Arabistan yetkilileri cinayeti kabullendi.

Danimarka Başbakanı Rasmussen, "Cinayetle ilgili halen aydınlanmamış bazı gerçeklerin üzerinin Suudi yetkililer tarafınca kapatılmaya çalışıldığını düşünüyorum, olayın faillerinin ve bu emri verenlerin en kısa zamanda yargılanarak ceza almalarını umuyorum" dedi.

Basın özgürlüğünün Danimarka'da ana değerlerden biri olduğun söyleyen Rasmussen, "Gazetecilerin özgürce düşüncelerini ifade etmesi Danimarka toplumu için ana değerlerdendir, toplumun aynasıdır" dedi. - KOPENHAG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anders Fogh Rasmussen Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı Danimarka Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title