Haberler

Çukur'un 'idris Babası' Adana'da Sinemaseverlerle Buluştu

Adana - Çukur'un 'İdris Babası' Adana'da sinemaseverlerle buluştuÇukur'un 'İdris Babası' Adana'da sinemaseverlerle buluştuÇUKUR Dizisi'ne 'İdris Baba' karakterine hayat veren usta oyuncu Ercan Kesal, oyuncu olmak isteyenlere önerilerde bulundu.

Adana - Çukur'un 'İdris Babası' Adana'da sinemaseverlerle buluştuÇukur'un 'İdris Babası' Adana'da sinemaseverlerle buluştu

ÇUKUR Dizisi'ne 'İdris Baba' karakterine hayat veren usta oyuncu Ercan Kesal, oyuncu olmak isteyenlere önerilerde bulundu. 47 yaşında kamera önüne geçtiğini hatırlatan Kesal, Oyunculuk taklit yapmak değildir. Canlandıracağın karakteri yutmak ve o olmaktır dedi.

Bu yıl 25'incisi düzenlenen Adana Film Festivali kapsamında 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde 'Rejiden Oyuna, Oyundan Rejiye' adlı söyleşiye konuşmacı olarak katılan Ercan Kesal, oyuncu olmak isteyenlere önerilerde bulundu. Söyleşiye, son dönemde Çukur dizisindeki 'İdris Koçovalı' karakteriyle dikkat çeken Ercan Kesal ve yönetmen Tayfun Pirselimoğlu katıldı. Sinemasever, söyleşiye yoğun ilgi gösterdi.

Oyunculuk hayatına geç başladığını ve asıl mesleğinin doktorluk olduğunu söyleyen Kesal, şöyle konuştu

Son 10 yıldır sadece sinemayla uğraşıyorum. Ama beni sinemada 47 yaşında kameranın önüne geçiren şey edebiyat kimliğim ve yazdıklarımdır. Bu da beni diğerlerinden ayıran yanım oldu. Buradan şöyle bir yere varmak istiyorum. Vaktinden evvel meşhur olmak isteyenler, fark edilmek isteyenler var. Onlara şunu söylüyorum. Bu işin reçetesi yok. Hayat mücadeleyle dolu dedi,

Oyuncu olmak isteyenlere önerilerde bulunan Kesal, şunları söyledi

47 yaşına kadar oyunculuk yapmamış bir insana 'hangi kursa gitsek iyi oyuncu oluruz diye sorulmaz'. İyi oyuncu olmak için bence iyi bir okuyucu olmak gerekir. Okuduğu senaryoyu anlayıp özümsemesi gerekir. Yani edebiyat sinema için vazgeçilmez bir alandır. Ayrıca şunu da söyleyeyim oyunculuk demek taklit yapmak değildir. Canlandıracağın karakteri yutmak ve o olmaktır.

Adana Film Festivali'nin ülke sineması adına çok önemli olduğunu belirten Kesal, bu kentin içinden çıkan nice edebiyatçı ve sinema sanatçısı olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Kesal Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title