Haberler

Çorum'da Festival Coşkusu

Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali, Kapılarını 28. Kez Ziyaretçilerine Açtı.

Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali, kapılarını 28. kez ziyaretçilerine açtı.

Yurt içi ve yurt dışından ekiplerin katılımıyla renklenen festival, kortej yürüyüşü ve Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Hitit Fuar ve Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da Saat Kulesi Meydanı'ndan kortej yürüyüşüyle başladı. Halk Oyunları ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen kortej, bando takımı eşliğinde Gazi Caddesi boyunca yürüdü. Çorum Saat Kulesi'nin yanında yapılan halkoyunları gösterileri vatandaşlara neşeli dakikalar yaşattı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, festivalin Çorum'da il ile ilçeler arasında köprü oluşturarak, birlik ve beraberliğin daha çok pekiştirilmesini sağladığını söyledi. Atlamaz, "Çorum'un ihtisas fuar merkezi olması için kapasite arttırması çalışmaları sürüyor. Çorum, sadece sanayiyle değil, kültür ve sanat çalışmaları, spor aktiviteleri ve çevresel çalışmaları ile bölgesinde adından sıkça söz ettirmiştir. Biz şehri daha ileri götürmek için halkımızla birlikte çalışarak kentimizi geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

2-6 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan fuar ve festival, Hitit Medeniyeti'yle Çorum'un sosyal, kültürel ve ekonomik yönden tanıtımını amaçlıyor. Festivalde İbrahim Tatlıses, Cemalettin Kurtoğlu, Gece Yolcuları, Arif Sağ, Belkıs Akkale, Zara gibi ünlü sanatçılar konser verecek.

(ES-BÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title