Haberler

Çipli Kimlik Kartı Başvuruları

Düzce Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Nuri Oğuz, kentte bir ay içerisinde 10 bin kişiyi aşkın vatandaşın çipli kimlik kartı başvurusu yaptığını söyledi.

Düzce Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Nuri Oğuz, kentte bir ay içerisinde 10 bin kişiyi aşkın vatandaşın çipli kimlik kartı başvurusu yaptığını söyledi.

Oğuz, yaptığı açıklamada, başvuruları tamamlanan vatandaşlara kartlarının ulaştırılmaya başlandığını dile getirdi.

Çipli kimlik kartı başvurularının, ocak ayı başında başladığını hatırlatan Oğuz, şöyle konuştu:

"Düzce'deki başvuru sayısı 1 ayda 10 bini aştı. Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartlarının yaygınlaştırılması için müdürlüğümüze başvurular sürüyor. İl ve ilçelerimizde 10 binin üzerinde kimlik başvurusu alındı. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Mevcut kimlikler 3 yıl süresince geçerliliğini koruyacak. Doğum, kayıp ve mevcut kimlik kartlarının geçerlilik süresinin sona ermesi veya yıpranma nedeniyle kullanılamayacak durumda olması nedeniyle yapılan kimlik başvurusunda verilen geçici kimlik belgeleri yeni kimlik kartı vatandaşlarımıza ulaşıncaya kadar 15 gün süreyle geçerli olmaktadır. Bunun yanında henüz yeni kimlik kartı müracaatında bulunmamış olan vatandaşlarımızı ellerindeki eski nüfus cüzdanlarımızın en az 3 yıl geçerli olduğu bilinmelidir. Ayrıca Alo 199 Çağrı Merkezi ve internet üzerinden kimlik randevusu alabilirler."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Ahmet Nuri Düzce Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title