Haberler

Çin-İngiltere İş Konseyi: Çin-İngiltere Ticari İlişkilerinde Yeni Bir Sayfa Açılıyor

Güncelleme:

ANONS (İngilizce): MARTİNA FUCHS, Xinhua muhabiri: "Çin, İngiltere'nin en büyük üçüncü ticaret ortağı konumunda ve pek çok İngiliz şirketi Çin pazarında büyük başarılar elde etti.

ANONS (İngilizce): MARTİNA FUCHS, Xinhua muhabiri:

"Çin, İngiltere'nin en büyük üçüncü ticaret ortağı konumunda ve pek çok İngiliz şirketi Çin pazarında büyük başarılar elde etti. Ancak küresel ekonomik yavaşlama, jeopolitik gerilimler ve Kovid-19 pandemisi etkiler bıraktı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Çin-İngiltere İş Konseyi CEO'su Andrew Seaton'la ikili ilişkilere bakışını konuşmak üzere biraraya geldik."

SES (İngilizce): ANDREW SEATON, Çin-İngiltere İş Konseyi İcra Kurulu Başkanı:

"Bence çoğu insanın göreceği şey, ihtiyatlı bir iyimserlik duygusu. Resmi tahminler bu yıl yüzde 5 ekonomik büyüme olacağı yönünde. Bence bu olumlu, aynı zamanda gerçekçi bir tablo.

İngiliz şirketlerinin Çin'de ve Çin ile iş yaptıkları alanlara bakarsanız, öne çıkan bazı sektörler olduğunu görürsünüz. Bunlardan biri açık bir şekilde Çin tüketici ekonomisi.

Çok sayıda yeni orta sınıf tüketici gelirken, Çin bunun merkezinde yer alıyor. Dolayısıyla tüketici ekonomisinin hem mallar hem de finansal hizmetler, varlık yönetimi, sağlık ve eğitim hizmetleri tarafında İngiliz şirketleri için gerçek bir öncelik olmaya devam edeceğini düşünüyorum.

İngiltere'de halihazırda 150.000 ila 200.000 Çinli öğrenci eğitim görüyor, bu bir anlamda İngiltere'nin Çin'e yaptığı büyük bir ihracat. Bunun dışında, hem İngiltere'nin hem de Çin'in sıfır karbon hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak işbirliği, yatırım, teknoloji, ürün ve hizmet ticareti gerçekten çok önemli alanlar.

İngiltere'nin perspektifinden ileriye yönelik baktığımızda, Çin ile çalışmak için önemli alanların olduğunun kabul edildiği görüşündeyim. ve daha önemlisi, güçlü ticaret ve yatırımın hem İngiltere hem de Çin için iyi olacağı konusunda farkındalık var. İş dünyasının ilerlemesine yardımcı olmak amacıyla ekonomi ve ticaret tarafındaki faaliyetlerin yeniden canlanmasını, iki hükümet arasındaki ticaret ve yatırım temaslarının yeniden artmasını umuyoruz.

Bizim için bu, İngiltere-Çin ticari ilişkilerinde adeta bir sıfırlanma anı."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Londra'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title