Haberler

Cilt Hastalıkları Uzmanı Yıldırım: Ciltte Kuruluk Kaşıntıya Yol Açıyor

Gaziantep'te özel bir hastanede görev yapan Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr.

Gaziantep'te özel bir hastanede görev yapan Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Elif Yıldırım, mevsim değişikliklerinin insanı olumsuz etkilediğini, ciltte yoğun bir kuruma olduğunu, bunun da kaşıntı şikayetlerine yol açtığını söyledi.

Cilt Hasatlıkları Uzmanı Dr. Fatma Elif Yıldırım, mevsim değişikliklerinin cildi etkilediğini belirterek uyarılarda bulundu. Özellikle güneş yani ultraviyole radyasyonunun cilt yaşlanmasının en önemli nedenleri arasında olduğunu vurgulayan Dr. Yıldırım, "Güneş ışığıyla solaryum, ciltte kuruluk, derin kırışıklık, sarkma, esneklik kaybı, renk değişimleri ve deri yüzeyindeki damarlarda genişlemeye yol açıyor. Özellikle yaşlılarda cilt kuruluğu daha sık gözleniyor. Sonbahar ve kışla birlikte ciltte yoğun bir kuruma oluyor. Bu kuruma hastayı doktora başvuracak kaşıntı şeklinde rahatsız eder. Düzenli nemlendirilmediği sürece geçmeyen bu kaşıntılar, ciltte kepeklenme hatta kaşınmaya bağlı yaralar tarzında da görülebilir. Hasta cildini nemlendirdiğinde, cilt kuruluğundan kurtulduğunda bu şikayetleri de düzelmektedir" dedi.

BOL SU İÇİN CİLDİNİZİ KORUYUN

Cilt sağlığını korumak için, cilde sonbaharda her zamankinden daha fazla özen gösterilmesi gerektiğinin ifade eden Dr. Yıldırım, soğuk ve neme bir de hava kirliliğinin eklenmesinin ciltte kızarıklıklara, egzamaya, yağ üretiminde artışa ve uzun vadede yağlı bir cilt tipinin ortaya çıkmasına neden olduğunu kaydetti. Bu olumsuzluklarla mücadelede, tıbbi desteğin yanında, kozmetikler, evde uygulanabilecek basit çözümler gibi çeşitli seçenekler de bulunduğunu anlatan Dr. Yıldırım şu önerilerde bulundu:

"Örneğin; hangi mevsim olursa olsun su içmek çok önemlidir. Su cildin nemini korumak için gereklidir. Cilt temizliğinin doğru ürünlerle, bilinçli bir şekilde yapılması gerekir. Gereğinden fazla agresif davranıldığında, dış etkenlere karşı korumasız kalan cilt, koruyucu yağ tabakasını yitirir. Temizliğin çok yüzeysel yapılması halinde ise ciltte çok sayıda bakteri için uygun bir ortam oluşabilir. Eğer cilt çok yağlı ve akneye yatkın değilse sabun tarzı temizleyiciler cildi kurutabileceğinden hassas ciltler için geliştirilmiş krem ve jel tarzı temizleyiciler tercih edilmeli. Haftada bir kez retinoik asit türevleri, kimyasal peeling ürünleri ve mikrodermabrazyon ile soyma işlemi hassas olmayan, kalınlaşmış ciltlerde tercih edilebilir. Sonbaharda cilt daha kuru olur. Yazın kullanılan nemlendiriciden daha yoğun bir ürün tercih edilmesi gerekir." - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title