Haberler

Çığ Altında Kalan 2 Kişi Hala Bulunamadı

Güncelleme:

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2 gün önce çığ altında kalan 2 kişiye ulaşma çalışmaları sürüyor.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2 gün önce çığ altında kalan 2 kişiye ulaşma çalışmaları sürüyor.

Şemdinli Kaymakamlığı Özel İdare Müdürlüğü bünyesindeki Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar 24 saat aralıksız devam ediyor. Kaymakam Cengiz Erdem ve beraberindekiler, ilçeden 24 kilometre uzaklıktaki Kayalar köyü Mağraönü mezrasına ulaşmak için ekiplerin çalışmasını bizzat yerinde inceledi. Önceki akşam vakitlerinde aldıkları bilgi doğrultusunda ekiplere acil olarak talimat verdiğini söyleyen Erdem, "Maalesef yoğun tipi ve kardan dolayı ekiplerimizi geri çektik. Dün sabah erken vakitte çalışmalara yine başladık. 24 kilometrelik bir yolun 10 kilometresini açtık. Elimizden geldiği kadarıyla köylerimize ulaşmaya çalışacağız. Dileğimiz oradaki vatandaşlarımızın sağ salim hayatta olmalarıdır. Köyden ise devamlı iletişim halindeyiz. İnşallah güzel bir haber alırız. Arkadaşlarımızı sağ salim kurtarırız. Hava koşullarının olumsuz olmasından dolayı helikopter de maalesef hareket edemiyor. Devletimiz güçlüdür. Elinden gelen her şeyi yapacağından kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

İş makinesi sürücüsü Yasin Akın da ihbarı aldıkları ilk günden beri çalıştıklarını söyleyerek, "Yolda 3 metre kar var. Bu da köye bir an önce varmamızı engelliyor. Yolun birçok yerinde ise çığ var. İnşallah bir an önce bölgeye ulaşmaya çalışacağız" diye konuştu.

Eski Kayalar Muhtarı Mehmet Emin Özer ise, ilçedeki yetkililere çok teşekkür ettiğini söyleyerek, "Ellerindeki bütün imkanları seferber etmişler. Arama çalışmalarını şu an köylüler sürdürmeye çalışıyorlar. Köyden aldığımız bilgi halen kaybolan 2 vatandaşımıza ulaşamadıkları yönünde fakat çığın altında kalan 20 hayvan canlı olarak kurtarılmıştır. Sivil savunma ekiplerinin bölgeye ulaşmaları halinde arama çalışmaları daha sağlıklı olacaktır. Köy yolunda 3 metreye yakın kar var. İnşallah kaybolan vatandaşlarımız sağ salim kurtulur" dedi.

Sait Kaya da akrabalarının ahırdaki hayvanlarına bakmaya giderken düşen çığın altında kaldığını anlatarak, "Önceki günden beri haber alamıyoruz kendilerinden. Halen çığın altında olduğunu tahmin ediyoruz. Yetkililere haber verdik. Yakın köy olan Kayalar köyündeki birçok köylü arama çalışmasını sürdürüyor. İnşallah kaybolan 2 can olan akrabalarımıza ulaşırız. İdris Kaya evli, 57 yaşında ve 7 çocuğu var" diye konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Cengiz Erdem Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title