Haberler

CHP Myk'da 10 Yeni İsim

CHP'nin 3 Yeni Görev Alanı Belirlenen Yeni MYK'sında 10 Yeni İsim Yer Alırken Eski MYK'dan 7 İsim Liste Dışı Kaldı.

CHP'nin 3 yeni görev alanı belirlenen yeni Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) 10 yeni isim yer alırken eski MYK'dan 7 isim liste dışı kaldı.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin yeni yönetimini açıkladı. CHP'nin 14 kişilik eski MYK'sından 7 isim yeni listede yer alamadı. 3 yeni alana da 3 yeni Genel Başkan Yardımcısı atandı.

Erdoğan Toprak, Volkan Canalioğlu, Osman Korutürk, Gülsün Bilgehan, Engin Altay, Faik Öztrak, Sena Kaleli, Emrehan Halıcı, Sezgin Tanrıkulu ve Bihlun Tamaylıgil MYK'daki yeni isimleri oluştururken Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, Süheyl Batum, İzzet Çetin, Umut Oran, Alaattin Yüksel ve Sencer Ayata MYK'daki yerlerini korudu. Süheyl Batum Genel Sekreterlikten Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na kaydırılırken önceki MYK'da Ekonomik ve Mali Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapan Umut Oran, yeni belirlenen İşveren Sendikaları, Meslek Kuruluşları ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. MYK'ya yeni giren ve Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen Bihlun Tamaylıgil ise Genel Sekreter oldu.

Önceki MYK'dan Mesut Değer, İsa Gök, Oğuz Oyan, Melda Onur, Didem Engin, Mehmet Ali Özpolat ve Mehmet Zeki Gündüz ise yeni MYK'da görev alamadı.

Önceki MYK'da görev alan 2 kadın üye de listedışı kalırken yeni MYK'da 3 kadın üye yer aldı. (ANKA)

(HH/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title