Haberler

CHP'li Tanrıkulu'dan Başbakan Erdoğan'a: Üniversiteler 'Big Brother' Haline mi Dönüşecek

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a "Kampüslerde 24 saat çevik kuvvet polisleri bulundurma ve her üniversitede çevik kuvvet noktası oluşturma kararı alındığı doğru mudur?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a "Kampüslerde 24 saat çevik kuvvet polisleri bulundurma ve her üniversitede çevik kuvvet noktası oluşturma kararı alındığı doğru mudur?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Önergesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün üniversitelerle ilgili çalıştayını Meclis gündemine taşıyan Tanrıkulu, söz konusu çalıştayda üniversitedeki öğrenci eylemlerini engellemek için kararlar alınıp alınmadığını sordu. Tanrıkulu, çalıştayla ilgili Başbakan'dan şu soruların yanıtını istedi:

"Kampüslerde 24 saat çevik kuvvet polisleri bulundurma ve her üniversitede çevik kuvvet noktası oluşturma kararı alındığı doğru mudur?

Polisin, üniversite yönetimiyle işbirliği yaparak öğrencilere müdahale edebileceği ve üniversitelilerin kampüsten toplu çıkışına engel olabilecek yetkilerle donatılacağı da doğru mudur?

Her üniversiteye birer polis karakolu, noktası, yatakhanesi, yemekhanesi, sosyal tesisleri mi inşa edilecektir?

Hükümetiniz tarafından üniversitelerde yeni inşaat şantiyeleri oluşturularak yandaş bir kesim için başka bir zenginleştirme yöntemi mi uygulanacaktır?

Polis üniversite gençliğini mi gözlemleyecektir? Fotoğraflarını çekerek kamera ile görüntülerini kaydedecek ve sonra da kaçınılmaz bir şekilde üniversite gençliği fişlenecek midir?

Üniversitelerden sonra İlköğretim Okullarına, Orta Öğretim Okullarına hatta Askeri Liseler ile Harp Okullarına da polis gücü konuşlandırma planlarınız, projeleriniz bulunmakta mıdır?

Üniversiteler, hükümetiniz tarafından birer "BigBrother' haline mi dönüştürülecektir?

Üniversitelerde, 24 saat "Toplum Polisi' konuşlandırılması, hangi gelişmiş modern devletler tarafından uygulanmaktadır?" - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Recep Tayyip Erdoğan Big Brother Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title