Haberler

CHP'li Matkap Başbakan Monarşi İstiyor

Chp Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Bursa'da yaptığı açıklamada, Başbakanın, var olan yönetimi kendi egemenliğine doğru bir monarşiye dönüştürmek istediği çok açık görünüyor.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Bursa'da yaptığı açıklamada, Başbakanın, var olan yönetimi kendi egemenliğine doğru bir monarşiye dönüştürmek istediği çok açık görünüyor. Bu seçim çok anlam ifade ediyor. Muhakkak, seçeceğimiz belediye başkanı çok önemli ama bunlar içinde mesela Gezi ruhunun dinamikleri devreye girmeli dedi.

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'ne giderek, TMMOB'a bağlı odaların temsilcileri ile bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demokrasi anlayışının oylanacağı bir seçime doğru gidildiğini belirten Matkap, Yolsuzluklar ve rüşvet skandalları konuşuluyor. 'Acaba böyle bir şey var mı, yok mu' soru işaretleriyle muhatap olunuyor. Bire bir aydınlatmamız gerekiyor. Yoksa genel başkanların seçim meydanlarındaki konuşmaları yeterince ikna etmiş gibi görünmüyor. Çünkü kafalar hala karışık ve Başbakan bu seçimde geçmişin benzeri bir başarıyı yakalarsa, bu uygulamalarının onayladığını kabul edecek. Mustafa Kemal Atatürk ve en yakın arkadaşı İsmet İnönü'ye 'ayyaş' demek de meydan okumaktı. Son raundu bu seçimlerde oynamak istiyorlar diye konuştu.

CHP olarak bu dönem ezber bozduklarını vurgulayan Matkap, Başbakanın, var olan yönetimi kendi egemenliğine doğru bir monarşiye dönüştürmek istediği çok açık görünüyor. Bu seçim çok anlam ifade ediyor. Muhakkak, seçeceğimiz belediye başkanı çok önemli ama bunlar içinde mesela Gezi ruhunun dinamikleri devreye girmeli. Sadece yükü, CHP'nin kadrolarına bırakmak yetersiz. Sivil toplum kuruluşlarının atacağı adımlar, bu seçimler için yaşamsal derecede önemli diye düşünüyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Nihat Matkap Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title