Haberler

CHP'li Kök: "Siyasette Borsa Yarar Sağlamaz"

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ercan Merthatun’un AK Parti'ye geçmesini sert bir dille eleştirdi.

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ercan Merthatun'un AK Parti'ye geçmesini sert bir dille eleştirdi.

Lara Balık Evi'nde düzenlenen CHP'li belediye meclis üyeleri ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Devrim Kök, Ercan Merthatun'u ahlaksızlıkla suçladı. CHP'nin kitle partisi olduğunu belirten Devrim Kök, şöyle konuştu: "Kişiler çeşitli atamalar veya seçimle parti içerisinde farklı göreve gelebilir bunlardan biri veya birkaçı menfaat karşılığı çeşitli çıkar oyunları ile partiyi terk ederlerse CHP, CHP olmaktan uzaklaşmaz. Menfaati doğrultusunda partisini terk eden ne kadar ahlaksızsa ona bu menfaati sağlayan da o kadar ahlaksızdır. Siyasette borsa oluşturmak, alım satım ilişkisi içerisine girmek, hiçbir siyasi kuruma yarar sağlamaz."

Bir gazetecinin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın bu transferde payının bulunup bulunmadığı sorusuna Devrim Kök, "Bunu Akaydın'a sormalısınız ancak böyle bir şeyin olduğuna ihtimal vermiyorum" yanıtını verdi.

Kök, CHP'den başka partilere daha önce de transfer olanların bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Menfaat karşılığı ideolojisini satanlar da, bu menfaati temin edenler de siyasi ahlaksızlardır. Siyasi ahlaksızlığın iki boyutu vardır. Daha önce bazı belediye başkanları da başka partiye gitti ancak partimiz ilk seçimde seçimi kazandı. Gidenler CHP'yi zayıflatmaz. Aksine içimizdeki çürük yumurtaları ayıklamış oluruz. Siyasette önemli olan kurumlardır. Kişiler gelip geçicidir. CHP kitle partisi olduğu için illa çürük yumurtalar çıkacaktır."

Ercan Merthatun'un AK Parti'ye geçmesi fırsat bilinerek partilerine saldırı olduğunu söyleyen Kök, şöyle konuştu: "Bir belediye meclis üyesinin AK Parti'ye geçmesini fırsat bilerek partimize ağır saldırıda bulunanları izlemekteyiz. Bu davranış içerisinde olanların amacı partiyi zayıf göstermek ve partiyi zayıflatmaktır. Buna asla prim vermeyiz. CHP yoluna kararlılıkla devam edecektir."

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti'ye geçmesinin ardından belediyedeki bürokratlar ve işçilerin işten çıkarıldığını öne süren Kök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediye değiştikten sonra başta belediyede çalışan bürokratlar ve işçilerle ilgili bir kıyım yapıldı. O alınteriyle para kazanan işçiler, işlerinden edildi. Bürokratlar uzak yerlere sürüldü. Bunlar doğru yaklaşımlar değil. İnsanları sırf siyasi düşünceleri yüzünden farklı yerlere sürmeyi ve işlerinden etmeyi doğru bulmuyoruz. Bunun için de bir takım çalışmalar yapıyoruz. Arkadaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına bu çalışmalarımız hala devam ediyor." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akaydın DEVRİM KÖK Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title