Haberler

Chp'li Acar: Sahil Güvenlik Komutanlığı Kapanacak Mı?

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, "Savaş zamanı Deniz Kuvvetleri emrine girecek olan "Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın mevcut yapısının ortadan kaldırılacağı doğru mu?" diye sordu.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, "Savaş zamanı Deniz Kuvvetleri emrine girecek olan " Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın mevcut yapısının ortadan kaldırılacağı doğru mu?" diye sordu.

Acar, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Bakan Yılmaz'a şu soruları yöneltti:

"-Savaş zamanı Deniz Kuvvetleri emrine girecek olan "Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın mevcut yapısının ortadan kaldırılacağı doğru mudur?

-Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızda balistik füze var mıdır? Yoksa neden yoktur? Parasızlıktan mı, emperyal baskılardan mı kaynaklanmaktadır?

-Türkiye'yi yabancı ülkelere muhtaç etmeden kendi savaş gemilerimizi imal eder hale getiren milli gemi sanayimizi kuran komutanlarımızın tasfiyesi nedeniyle 'MİLGE' projesinin rafa kaldırılacağı doğru mudur? Doğru değil ise Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birine MİLGE kapsamında verilen gemi yapım ihalesi neden iptal edilmiştir?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Cumhuriyet Halk Partisi Gürkut Acar Antalya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ahmet şencivilikaa@hotmail.com:

kapanmasını sivil bir kurum olması en uygunu bir kolluk kuvveti için..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title