Haberler

CHP, Çalık Grubuna Ait Borçları Meclise Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Çalık Holding'in TEDAŞ'a olan 20 milyon YTL tutarındaki borcunu Meclis gündemine taşıdı.
Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler' in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Çalık Holding'in Malatya'daki fabrikalarının, TEDAŞ'a 20 milyon YTL borcu olmasına rağmen, fabrikaların halen çalışmaya devam...

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Çalık Holding'in TEDAŞ'a olan 20 milyon YTL tutarındaki borcunu Meclis gündemine taşıdı.

Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler' in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Çalık Holding'in Malatya'daki fabrikalarının, TEDAŞ'a 20 milyon YTL borcu olmasına rağmen, fabrikaların halen çalışmaya devam ettiğini kaydetti. Yıldız, Çalık Holdinge ait büyük ve küçük ölçekli birçok fabrika olduğunu belirterek, "Normal bir vatandaşın faturasını geciktirmesi durumunda elektrikleri hemen kesilirken, Çalık Holding'e tanınan bu ayrıcalığın sebebi nedir?" diye sordu.

Yıldız önergesinde ayrıca, "Çalık grubuna tanınan bu imtiyaz, Başbakan Erdoğan'ın damadının Holding'in Genel Müdürü olmasından mı kaynaklanmaktadır? Konu ile ilgili yapılan taksitlendirme de faiz alınacak mıdır?" sorularına yer verdi. (ANKA)

(ST/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title