Haberler

Cezaevinde Karne Heyecanı

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülerin çocuklarının eğitim aldığı İstanbul Bakırköy Adalet Anakolu'nda karne töreni düzenlendi.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi kampüsünde yer alan İstanbul Bakırköy Adalet Anakolu'nda eğitim gören 28 öğrenci karne aldı.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ndeki annelerinin yanında kalan çocukların eğitim gördüğü anaokulunda düzenlenen törene, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Savcı Fuat Arı, Kaymakam Adem Öztürk ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın katıldı.

Anaokulunda eğitim gören 3-6 yaş grubundaki öğrenciler, karnelerini almadan önce şarkı seslendirdi. Daha sonra çocuklara karne ve hediyeleri verildi.

Törenden sonra konuşan savcı Fuat Arı, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi ve Metris Cezaevi'nden sorumlu olduğunu belirterek, "Bugün güzel bir gün. Yarıyıl tatiline giriyoruz ve çocuklar karnelerini alıyorlar. Bakırköy Adalet Anaokulu'nda da 28 öğrenciye karnelerini ve hediyeleri verdik. Güzel bir gün yaşadık" dedi.

Savcı Arı, 0-6 yaşındaki çocukların cezaevinde anneleriyle kalabildiğini, 2-6 yaş arasındaki çocukların da anaokulundan yararlanabildiğini kaydetti.

Arı, şunları söyledi:

"Cezaevi kampüsü içinde bulunan kreşi, 49 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığına devrettik. Hem Adalet Bakanlığı hem de Milli Eğitim Bakanlığı, müthiş şekilde maddi ve manevi desteklerini esirgememektedirler. Normal bir kreşte 25-30 çocuğa bir öğretmen düşerken, bizim kreşimizde en fazla 10 çocuğa bir öğretmen düşmektedir. Kampüs içerisinde 55 çocuk bulunmaktadır. Kreşte, 15-20 farklı ülkeden öğrenciler eğitim alıyor."

Karne töreninden sonra öğrenciler, parkta oyun oynadı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Adem Öztürk İstanbul Bakırköy Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title