Haberler

Çetin Emeç Ölümünün 28. Yılında Anıldı

Kadıköy Suadiye'de evinden çıktığı esnada uğradığı silahlı saldırı sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden gazeteci-yazar Çetin Emeç, ölümünün 28. yılında mezarı başında anıldı.

İstanbul Kadıköy Suadiye'deki evinden çıktığı esnada uğradığı silahlı saldırı sonucu şoförü Sinan Ercan ile birlikte öldürülen gazeteci-yazar Çetin Emeç, ölümünün 28. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda düzenlenen anmaya Emeç'in eşi Bilge, kızı Mehveş, damadı Mehmet Özalp Birol, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, gazeteci Oktay Ekşi ve dostları katıldı. Kadıköy Belediyesinin de çelenk gönderdiği törende Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

"Failleri aydınlatılınca Türkiye bambaşka boyuta geçer"

Emeç'in damadı Mehmet Özalp Birol, "Çetin Bey benim kızıyla evliliğimden önce birkaç kez gördüğüm kadarıyla maalesef sohbetinden zevk alma olanağı bulamadığım kayınpederimdi. Hepimizin bildiği gibi Türk gazeteciliğinin kilometre taşlarından biriydi. Bugün vefatının 28. yılı, bu vesileyle hem onu hem de tüm basın şehitlerini sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Failleri maalesef bulunamadı, zaten faillerin aydınlatıldığı gün Türkiye bambaşka bir boyuta geçer" dedi.

"Kalemini asla eğip bükmedi ve bizlere örnek oldu"

Hürriyet Gazeteci Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ise, "Basında çok derin izler bırakmış bir meslek büyüğümüzdür. Çetin Emeç denilince benim aklıma bir gazetecilik ekolü gelir. Meslek hayatı boyunca iki büyük gazeteyi yönetti. Gazeteleri yönetirken hem de yazı yazarken kalemini asla eğip bükmedi ve bizlere büyük örnek oldu. Bizim yetişmemizde de çok büyük katkısı vardır. Özgür gazetecilik, demokrasi ve cumhuriyet yolunda çok büyük emekler vermiştir. Bu vesileyle ben hem Emeç ustamızı, hem Abdi İpekçi'yi hem de Uğur Mumcu'yu rahmet ve özlemle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların adından anma töreni son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çetin Emeç İstanbul Suadiye Kadıköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
title