Haberler

Cenevre'deki Suriye Barış Görüşmelerinin İkinci Turu

Muhalifler görüşmelere ilk tura göre daha güçlü bir heyetle katılıyor Suriye muhalefeti heyetine, Suriye Türkmenlerini temsilen Hüseyin Abdullah Dede ve uluslararası hukuk uzmanı Samir Saifen girdi Müzakerelerde görüşlerine başvurulmak üzere bazı ÖSO komutanları da Cenevre'ye getirildi İkinci tur görüşmelerin pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Cenevre'deki Suriye barış görüşmelerinin ikinci turuna Suriyeli muhalifler daha güçlü bir heyetle katılıyor.

Suriye muhalefeti heyetine ikinci turda Suriye Halep Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Abdullah Dede ve uluslararası hukuk uzmanı Samir Saifen de katıldı.

Muhalifler ayrıca müzakereler sırasında görüşlerine başvurulmak üzere Özgür Suriye Ordusu'ndan bazı komutanları da Cenevre'ye getirdi.

Bu çerçevede biri tümgeneral ikisi albay üç komutan heyete teknik danışmanlık yapıyor. Komutanların muhaliflerin akşamları yaptığı değerlendirme toplantılarına katıldığı belirtiliyor.

Suriye muhalefetinin müzakere heyetinde, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed Carba'nın yanı sıra 9 asıl ve 7 yedek üye bulunuyor.

Heyette yapılan değişiklikle tek bir Türkmen üyenin yer aldığı birinci tur görüşmeleri sonrasında ikinci turda Türkmen üye sayısı ikiye çıkmış oldu. İlk turda, Suriye muhalefeti heyetinde bulunan Murhaf Jouejati ise heyetten ayrıldı.

İkinci tur görüşmelerin pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Heyet başkanları masada değil

Suriye rejiminin Cenevre'ye gelen müzakere heyeti başkanlığını Dışişleri Bakanı Velid Muallim, muhaliflerin heyet başkanlığını ise SMDK lideri Ahmed Carba yapıyor.

BM Cenevre ofisindeki görüşmelere bizzat katılmayan Muallim ile Carba, müzakere heyetlerini yönlendiriyor. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Dede Cenevre Suriye Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 3 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Asuman Tuğberk Yolaç kimdir, öldü? Asuman Yolaç neden öldü, hastalığı nedir? TYT- AYT sınavları ne zaman, kaç gün kaldı? 2024 YKS ne zaman yapılacak, tarihi belli mi? YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı?
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title