Haberler

Cemal Reşit Rey, Yeni Dönemde Renkli Etkinliklerle Sanatseverleri Ağırlayacak

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, yeni sezon etkinlikleriyle sanatseverlerle buluşuyor.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, yeni sezon etkinlikleriyle sanatseverlerle buluşuyor. Fado'nun genç temsilcilerinden, berrak ve güçlü sesiyle dinleyenleri etkileyen Cristina Branco'dan, çeşitli müzik türlerini ve geleneksel Türk Müziği'ni zengin ve çok katmanlı sesiyle cazla harmanladığı tarzıyla büyük bir beğeni kitlesine sahip Karsu Dönmez'in performansları Cemal Reşit Rey'de sanatseverle buluşacak.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRRKS), birbirinden kaliteli etkinliklerle yeni dönemde de kapılarını sanatseverlere açıyor. Şairlerin sesi Cristina Branco, "Alegria" albümünde 12 ayrı karaktere girerek kendini toplumda olup bitenlere adapte ediyor. Sanatçı, müzikal bir yolculuk yaptığı Alegria albümünün Avrupa turnesi kapsamında 24 Ekim'de Cemal Reşit Rey'de sahne alacak.

Yüzyılın en önemli müzik salonlarından biri kabul edilen New York'daki Carniege Hall'de bu güne kadar üç konser verme başarısı gösteren Karsu da, çeşitli müzik türlerini ve geleneksel Türk müziğini zengin ve çok katmanlı sesiyle cazla harmanladığı tarzıyla 25 Ekim'de Cemal Reşit Rey'de sanatseverle buluşuyor.

NICHOLAS PHAN & MYRA HUANG CEMAL REŞİT REY'DE

Kaliteli, yenilikçi yaklaşımları ve yorumları ile dikkat çeken CRR Senfoni Orkestrası da genç yetenekleriyle sanatseverler karşısına çıkıyor. Yine klasik müzik tutkunları için ünlü devlet sanatçısı Gülsin Onay muhteşem performansı ile CRR Senfoni Orkestrası'na konuk oluyor. CRR solistleri, her performansında değişen oda müziği toplulukları ile günümüz orkestra topluluklarına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

Lied (şarkı) alanında çok önemli eserlere imza atmış iki evrensel besteciden, Schubert ve Britten'dan seçkin bir repertuvarla dinleyici karşısına çıkacak sanatçı sanatseverlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.

70'İNCİ SANAT YILINDA ALAEDDİN YAVAŞÇA CRR'DE

Türk musikisinde "Meşk Zinciri"nin günümüze ulaşmış son temsilcisi devlet sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça 70'inci sanat yılında, 27 Ekim 2013 Pazar akşamı CRR Konser Salonu'nda şefliğini Yeşim Altınel Çoban'ın, solistliğini Dr. Adnan Çoban'ın yaptığı ve kendilerinin de konuk olarak katılacağı özel bir konser ile musiki severler ile buluşacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alaeddin Yavaşça Adnan Çoban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title