Haberler

Çekya'da onlarca ton balık telef oldu

Güncelleme:

Çekya'nın güneydoğusundaki Thaya Nehri'nde siyano bakterilerinin artması nedeniyle oksijensiz kalan onlarca ton balık telef oldu.

Çekya'nın güneydoğusundaki Thaya Nehri'nde siyano bakterilerinin artması nedeniyle oksijensiz kalan onlarca ton balık telef oldu.

Çekya'nın güneydoğusundaki Thaya Nehri'nin Breclav bölgesinde hidroelektrik santrali yetkilileri, sabah saatlerinde baraj tribünün tıkanması nedeniyle nehre geldiğinde telef olan onlarca ton balığı fark etti. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri ve balıkçılar nehirdeki ölü çipura, levrek, sazan ve yayın balıklarını temizlemeye başladı. Yakınlardaki Bulhary kasabasında da su yüzüne ölü balıkların çıktığı görülürken yetkililer, temizlenen balıkların sadece su yüzüne çıkanlar olduğu, ilerleyen günlerde suyun altında kalan ölü balıkların da su yüzüne çıkacağının tahmin edildiğini söyledi.

Güney Moravya İtfaiye Sözcüsü Jaroslav Mikovska yaptığı açıklamada, "Maalesef onlarca ton balık telef oldu ve sayısının daha da artmasını bekliyoruz. Sudan örnekler aldık ve inceleyeceğiz fakat siyano bakterilerin sudaki oksijeni tüketmesi nedeniyle balıkların öldüğünü düşünüyoruz" dedi.

"ZARARI HESAPLAMAK ÇOK ZOR"

Moravya Balıkçılar Derneği Genel Sekreteri Vaclav Haban, işçilerin aynı anda birden fazla yerde balık çıkarttığını söyleyerek, "Bu nehirde aynı seviyede tekrar balık oluşması çok zaman alacak. Ayrıca ölü balıkların sudan çıkartılıp imha edilmesinin maliyeti de çok yüksek. Olay nedeniyle ortaya çıkan zararı hesaplamak çok zor" ifadelerini kullandı.

Çekya'da 2018 yılında aynı bölgede bulunan Nesyt Göleti'nde aşırı sıcaklığa bağlı kuraklık ve balıkların oksijensiz kalması nedeniyle 100 ton balık telef olmuştu. 2020 yılında ise Prerov bölgesindeki Becva nehrine siyanür sızması nedeniyle yaklaşık 40 ton balık telef olmuştu.

(Özgür Öztürk/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İtfaiye Sudan Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title