Haberler

Çekmeköy'deki Siyasi Partilerden Birlik ve Beraberlik Çağrısı

Çekmeköy Belediyesi tarafından organize edilen ‘Şehitlere mevlid’ programında, ilçede bulunan siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Çekmeköy Belediyesi tarafından organize edilen 'Şehitlere mevlid' programında, ilçede bulunan siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Son günlerde artan terör olayları ve ardı ardına gelen şehit haberleri üzerine Çekmeköy Belediyesi, Yeşilkayalar Camisi'nde Cuma namazına müteakiben şehitler için Mevlid-i Şerif okuttu. Mevlid-i Şerif programına Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın yanı sıra ilçede faaliyet gösteren siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cuma namazı sonrası cami cemaatine Mevlid lokumu ve şeker dağıtıldı. Cami avlusunda toplanan cemaatle birlikte siyasi parti temsilcileri, şehitlere rahmet dileyerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundular.

"BİRLİK VE BERABERLİKTE İSTANBUL'UN ÖRNEK İLÇESİ OLDUK"

Basın açıklamasında konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Çekmeköy'de mübarek Cuma günü şehitlerimiz için bir Mevlid-i Şerif okutalım istedik. Bu süreç içerisinde Çekmeköy ilçemizde gerek siyasi parti liderleri olsun gerekse vatandaşlarımız olsun çok güzel birlik ve beraberlik örnekleri sergiledik. İstanbul'un bu konuyla ilgili örnek ilçelerinden bir tanesi olduk. Bizde belediye olarak siyasi parti temsilcileriyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte böyle bir etkinlik yaparak şehitlerimizin ruhlarına gönderdi" dedi.

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN GÜZEL BİR ÖRNEK OLUŞTURDUK"

Çekmeköy ilçesinde faaliyet gösteren siyasi parti temsilcileriyle birlikte basın açıklamasını yaptıklarını dile getiren Başkan Poyraz, "Burada yaptığımız basın açıklamasında ilçemizde grubu bulunan siyasi partiler ve grubu bulunmayan siyasi partiler adına temsilcileri yer aldı. Biz burada siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olarak güzel bir birlik ve beraberlik örneği sergiledik. Çekmeköy birlik ve beraberlik adına örnek bir ilçedir. Bu örnek ilçeye yakışan bir şekilde birlik ve beraberliğimiz beraberce yaşadık. Ben buradan bütün Çekmeköy halkına birlik ve beraberlikte göstermiş oldukları gayret ve samimiyetten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"MEMLEKETİMİZDEKİ TERÖR OLAYLARINI KINIYORUZ"

Yeşilkayalar Camisi'nde namazını kıldıktan sonra basın açıklamasına katılan Levent Öztürk, "Bu mahallede uzun süredir oturuyorum. Belediyemiz gerek Ramazan ayında olsun, gerekse şimdi vatandaşların yanında olduğunu gösteriyor. Burada yapılan faaliyet çok güzel bir örnek olacaktır. İnşallah bütün insanlığa yayılır ve her şey daha iyi olur. İnşallah dualarımız kabul olur, Allah hiçbir duayı geri çevirmez. İnşallah çokta geç olmaz" şeklinde konuştu.

Cuma namazını kıldıktan sonra basın açıklamasına katılan cami cemaatinden Fazlı Atalay ise, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim geride kalanlara sabırlar versin. Bu konuda bütün vatandaşlar olarak bizler memleketimizde yapılan bütün bu kötü olayları kınıyoruz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Poyraz Hüsnü Kansız İstanbul Çekmeköy Politika Güncel Haberler

title