Haberler

Caretta Caretta Yavruları Denizle Buluşmaya Devam Ediyor

Antalya'nın Kemer ilçesi Çıralı mevkisi sahilinde caretta caretta yuvalarından yavrular çıkmaya devam ediyor.

Antalya'nın Kemer ilçesi Çıralı mevkisi sahilinde caretta caretta yuvalarından yavrular çıkmaya devam ediyor.

Ulupınar Çevre Koruma, Geliştirme ve İşletme Kooperatifi görevlileri, Çıralı sahilinde bulunan caretta caretta yuvasını kontrol etti. Yuvadan çıkan toplam 58 yavru caretta caretta, denizle buluştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çıralı mevkisinin caretta carettaların yoğun olarak yumurtladığı alanlardan olduğunu söyledi. Yuvaların açılması, yerlerinin işaretlenmesi gibi konuları sürekli takip ettiklerini belirten Yılmaztürk, geçen seneye oranla bu yıl yumurtlama alanlarında yüzde 40 artış olduğunu kaydetti.

Yılmaztürk, bu yıl turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle sahillerin sakinliğinin bu artışta etkili olduğuna işaret ederek, "Şu ana kadar Çıralı'da 140 yuva oldu. Bu yuvaları kontrol ediyoruz. Çıralı'daki ekibimiz, bu yuvaları sürekli takip ediyor." diye konuştu.

Sahildeki çok sayıda yerli ve yabancı turist de yavru caretta carettaların denize yolculuğunu ilgiyle izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Yılmaztürk Antalya Çıralı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title