Haberler

Cansuyu Projesinde Çalışmalar Başladı

Güncelleme:

Erzincan Belediyesinin yürüttüğü 35 Milyon Avro büyüklüğündeki AB destekli CANSUYU Projesinde fiziki çalışmalar başladı.

Yüklenici firma olan Çeltikçioğlu İnşaat, ilk olarak belediyenin yürüttüğü yol genişletme çalışmalarının olduğu bölgelerde hat yenileme işlemini başlatırken, içme suyu deposu inşaatına da bir yandan devam ediyor.

Şehrin 321 Km.lik içme suyu şebekesinin ve abone bağlantılarının yenileneceği proje kapsamında su depolarının yenilenmesi, yeni depo inşaatı, su pompalayan istasyonun revizyonu gibi çalışmalar da yürütülecek.

Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan belediye Başkanı Yüksel Çakır, 2012 yılı içerisinde ilk çalışmaların büyük bölümünün tamamlanacağını vurgulayarak, halen su deposu inşaatının devam ettiğini ifade etti. Çakır sözlerini şöyle sürdürdü:

Haziran ayı içerisinde başlaması planlanan şebeke yenileme çalışmaları Başbağlar, Kazım Karabekir, Yunus Emre, Akşemsettin ve Barbaros Mahallelerinde yürütülecek. Temmuz ayında Yeni Mahalle, İnönü, Aslanlı, Atatürk, Cumhuriyet ve Kızılay Mahallelerinde çalışmalar başlarken, ekim ayında ise Fatih ve Mengüceli Mahalleleri ile Yeni Sanayi bölgesinde çalışmalar sürecek.

Bu yıl bu mahallerde çalışmalar tamamlandıktan sonra 2013 yılı içerisinde diğer mahallelerimizde çalışmalar başlayacak. 2013 yılı sonunda ise projenin ilk ayağı olan şebeke ve abone bağlantıları yenileme ile su deposu inşaatı tamamlanmış olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yüksel Çakır Erzincan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title