Haberler

Çankırı'da İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, "İklim değişikliğinini bir neticesi olarak eskisi gibi kısa ve uzun vadeye yayılan yağışlar değil, daha kısa sürede taşkın doğuran yağışlarla karşı karşıyayız." dedi.

Çankırı'da İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

DSİ 52. Şube Müdürlüğündeki toplantıda konuşan Vali Hamdi Bilge Aktaş, su sorunu ve diğer sorunlarda tüm birimlerin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.

Herkesin görevini layıkıyla yapmak zorunda olduğunu, bunun vicdani bir sorumluluk taşıdığını vurgulayan Aktaş, " Çankırı'da içme suyu, sulama suyu ve sanayi suyu sorunu ile su kirliliği problemi var. Bu problemlerin mazereti yok. Bu konular öncelikli konular. Her konudan önce su işi gelmeli. Su kadar önemli bir şey yoktur. Suya yapılan her türlü müdahaleyi önlemek gerekiyor. Bizler kamu olarak halkımızın suyunu korumak ve gelecek nesillere aktarmak zorundayız." diye konuştu.

DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar da DSİ olarak amaçlarının mevcut su kaynaklarını korumak ve gelecek nesillere taşımak olduğunu vurguladı.

Suya verilen zararı, en az seviyelere indirme konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Dündar, "Ülkemizde ortalama yağış miktarı 574 milimetre civarında. Çankırı'da ise bu rakam 450 milimetre civarında, yani ortalamanın altında. Bizim bölgemize bağlı illerde sonuçlar aynı şekilde Türkiye ortalamasının altında. Biz DSİ olarak bu su kıtlığının yaşanmaması için ve tarımda daha verimli kullanılması amacıyla depolama tesisleri inşa ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz sulama tesislerinin, maksimum fayda sağlayacak şekilde kullanılmasını özellikle talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

"Derelere yapılan müdahaleler sonucu can ve mal kayıpları yaşanabiliyor"

"Su kıtlığı yaşıyoruz, suda azalma var ama bu taşkınlar neyin nesi?" diye sorular olduğuna dikkati çeken Dündar, "İklim değişikliğinini bir neticesi olarak eskisi gibi kısa ve uzun vadeye yayılan yağışlar değil, daha kısa sürede taşkın doğuran yağışlarla karşı karşıyayız. O yüzden derelerimize, bu taşkınlara sebebiyet veren hususları herkesin özen göstererek dikkat etmesi gerekiyor. Derelere yapılan müdahaleler sonucu can ve mal kayıpları yaşanabiliyor." şeklinde konuştu.

Çocuklara, gelecekte daha temiz ve yaşanabilir Türkiye bırakılması gerektiğini ifade eden Dündar, tabiatın bir defa kirletildiğinde, geri dönüşü olmadığını ve kaynakların heba edilmesi sonucunda geleceğin karartıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Dündar Bilge Aktaş Türkiye Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title