Haberler

Çanakkale - Ayvacık'ta Develer Güreşti, Depremzedeler Moral Buldu

Ayvacık'ta develer güreşti, depremzedeler moral bulduÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesinde depremzedelere moral için düzenlenen deve güreşlerinde 186 deve kıran kırana güreşti.

Ayvacık'ta develer güreşti, depremzedeler moral buldu

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesinde depremzedelere moral için düzenlenen deve güreşlerinde 186 deve kıran kırana güreşti. Manisa, İzmir, Muğla, Aydın ve Çanakkale'den katılan develerin güreşlerini 10 bin kişi izledi.

Ayvacık Belediyesi Güreş Arenası'nda düzenlenen deve güreşlerinde Ege Bölgesi'nin pehlivan develeri depremzedelere moral olması için güreşti. Deve güreşlerini izleyen binlerce kişiye konuşan AK Partili Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, deve güreşlerinin Ege Bölgesi'ndeki turizm kentlerinin geleneksel kültürel etkinliklerinden biri olduğunu söyledi.

Deve güreşlerini bölgede yaşanan depremden etkilenen depremzedelere moral olması adına düzenlediklerini ifade eden Başkan Şahin, "Bu güreşleri depremzedelere ve halkımıza moral olması adına düzenledik. Buradan diyorum ki bölgemizdeki deprem sarsıntıları devam ediyor. Depremden zarar gören köylülerimiz de burada. Halkımızın biraz daha movitasyonu artsın ve stresten uzaklaşsın diye bugün bu organizasyonu yarattık. Diyorum ki bilhassa depreme karşı duyarlı olalım. Çerçeveleri eski resimleri duvarlardan indirin. Gardıropların altında pek durmayın. Kendinize boş alanlar yaratın. Depreme karşılı bilgili olmak zorundayız" dedi.

Başkan Şahin, şöyle devam etti:

"Önceden bu bölgede develer yük taşımacılığında kullanılırdı. Bunların içinde, 'pehlivan deve' diye yetiştirilen develer var. Onlarda sadece güreşler için yetiştiriliyor. Dolayısıyla ilçemiz Ayvacık'ta da potansiyel var. Bu güreşleri sevenler var. O yüzden bu güreşleri düzenledik" diye konuştu.

Güreşleri, Çanakkale'nin AK Parti Milletvekili Ayhan Gider ve Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez de Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin tarafından depremden etkilenen köylerden otobüsle getirilen depremzedeler ile güreşleri izledi.

Manisa, İzmir, Muğla, Aydın ve Çanakkale'den katılan 186 devenin katıldığı güreşlerde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ünal Şahin Çanakkale Ayvacık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title