Haberler

Büyükşehirden 1 Gecede 2 Etkinlik

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, hem Niobe Amfi Tiyatro'da hem de Nurlupınar Mahallesi'nde gerçekleştirdiği Ramazan etkinlikleri ile vatandaşlara keyifli bir akşam yaşattı.

Niobe'nin muhteşem atmosferinde gerçekleştirilen Konya Semazenler Gösterisi ve Tasavvuf Dinletisi ile halk ozanlarının birbirinden güzel ağıt ve türkülerinin seslendirildiği Aşıklar Şöleni Manisalılar'dan tam not aldı.

Ramazan ayının her gecesinde farklı bir etkinlik gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Niobe'de Konya Semazenler Gösterisi ve Tasavvuf Dinletisi, Nurlupınar Mahallesi Yusuf Sedat Altuntaş Parkı'nda da Aşıklar Şöleni düzenledi. Niobe'de gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şube Başkanı Sevil Şekercioğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Niobe'nin muhteşem atmosferinde yapılan Sema gösterisi beğeniyle izlenirken, Ramazan Ayı'nın önemiyle bütünleşen Tasavvuf dinletisi de Manisalılar'ın Ramazan gecesine keyif kattı. Gecenin sonunda Konya'dan gelen ekibe teşekkür eden Kent Konseyi Şube Başkanı Sevil Şekercioğlu, katkılarından dolayı Konya Mevlana Sema Gurubu Başkanı Ayşin Gonca Özçakıl'a çiçek takdim etti. Nurlupınar Mahallesi'ndeki Aşıklar Şöleni de mahalle halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilirken, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da şölene katılanlar arasındaydı. Ozanlar ve Aşıklar Derneği Başkanı Osman Ertan Feryadi ve halk ozanı ekibinin söyledikleri bir birinden güzel ağıt, türkü ve şiirleriyle izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sevil Şekercioğlu Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title