Haberler

Bursa CHP Milletvekilinden İlginç Koalisyon Yorumu

CHP milletvekilinden ilginç koalisyon yorumu CHP Bursa İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreninde konuşan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil koalisyon ile ilgili kişisel kanaatini söyleyerek, 'Cumhuriyet Halk Partisinin AKP ile bir koalisyon ortağı olması yanlısı değilim. Bunun suç ortağı yanlısı olduğunu düşünüyorum" dedi.

CHP milletvekilinden ilginç koalisyon yorumu

CHP Bursa İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreninde konuşan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil koalisyon ile ilgili kişisel kanaatini söyleyerek, 'Cumhuriyet Halk Partisinin AKP ile bir koalisyon ortağı olması yanlısı değilim. Bunun suç ortağı yanlısı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kültürpark Özgen Çay Bahçesi'nde yapılan bayramlaşma törenine CHP Bursa milletvekilleri Ceyhun İrgil, Erkan Aydın, Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayıoğlu, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, CHP ilçe teşkilatı mensupları, Ak Parti Milletvekili Zekeriya Birkan, Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende konuşan CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplumun, öz kaynaklarını kullanamayan, değerlendiremez hale getirildiğini belirten Yıldız, bu durumun ekonomik bunalımlar ve toplumsal çözülmelere neden olduğunu açıkladı.

Daha sonra konuşan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, son günlerde konuşulan koaliasyon tartışmalarına değindi. İrgil, 'Biz mecliste Bursa milletvekilleri olarak 5 kişide olsak bu insanların inancına, güvenine ihanet edecek herhangi bir şey yapmadan yol almamız gerekir. Uzun yıllardır ilk kez partimizin bayramlaşmasında birlik, beraberlik ve bir dayanışma görüyorum. Böyle devam etmesini diliyorum. Fakat şunu söylemek istiyorum. Bu aynı zamanda koalisyon konusuyla ilgili biraz önce soran arkadaşlara da bir yanıt olsun. Bir partinin onuru, ilkeleri kesinlikle oy oranıyla ilgili değildir. Eğer öyle olsaydı en çok oy alan parti, en onurlu parti olurdu. En ilkeli parti olurdu. Fazla oyla değil. Ben buna şahsen inanmıyorum. Bu benim şahsi fikrim. Bende arkadaşlarım gibi ilkeler boyutunda bir şeyler yapılabileceğine inanıyorum. Benimde son 10 yıldır 12 yıldır gördüklerimden yaşadıklarımdan inandığım bir şey var. Ben bedeli ne olursa olsun, sonucu ne olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partisinin AKP ile bir koalisyon ortağı olması yanlısı değilim. Bunun suç ortağı yanlısı olduğunu düşünüyorum. Bunun yaşananlara yapılanlara karşı ihanet olacağını düşünüyorum. Sonuçta her partinin ilkeleri ve inançları var. Arkadaşlarımızı da küçümsemiyorum, dışlamıyorum. AKP bizim düşmanımız değil, rakibimizdir. Biz zaten aynı ilkeler etrafında buluşabilseydik aynı partide olurduk. Ben partinin onursuzca iktidar olmasındansa onurluca kalmasını hatta küçülmesini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceyhun İrgil Zafer Yıldız Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title