Haberler

Burkina Faso'da darbe girişimi engellendi

Güncelleme:

Burkina Faso'da bir darbe girişiminin önlendiği öğrenildi. Geçiş hükümetine karşı darbe planlayan çete üyelerinin yakalanmasıyla engellenen olayda askeri personel, sivil ve aktivistlerin bulunduğu öğrenildi.

Burkina Faso'da hükümeti devirmek için darbe girişimi planlayan bir çete çökertildi. Olayda askerlerle sivil ve aktivistlerin yakalandığı öğrenilirken durumu Hükümet Sözcüsü Jean-Emmanuel Ouedraogo bildirdi.

Ouedraogo'nun açıklamasında 14 Ocak'ta geçiş hükümetine karşı darbe planlayan çete üyelerinin yakalandığı belirtilirken çetede birçok askeri personel, sivil ve aktivistin yer aldığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Burkina Faso'daki mevcut geçiş hükümetinin lideri İbrahim Traore, 30 Eylül 2022'de darbeyle başa gelen Albay Paul-Henri Sandaogo Damiba'yı devirerek cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmuştu. Damiba da dönemin Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore'yi devirerek Ocak 2022'de yönetime el koymuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Darbe Girişimi Burkina Faso Güvenlik Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

haksız mıyım:

çok fasa fisso bir olay:))

3
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title