Haberler

Burdur'da Adli Yıl Açılışı

Burdur'da adli yıl açılışıBURDUR'da yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Burdur'da adli yıl açılışı

BURDUR'da yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Burdur'da yeni adli yılın açılışı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Öncesinde Burdur Barosu Avukat Evi'nde Baro Başkanı Ramazan Gedik tarafından meslek mensuplarına kahvaltı verildi. Kahvaltıya Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Milletvekili Mehmet Göker, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Yüce, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Tırtıllı Araç Sürücü Alay Komutanı Albay Aytaç Tokçalar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ile hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı. Tören kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı ve Baro Başkanı Ramazan Gedik tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yeni adli yılın hayırlı olmasını dileyen Baro Başkanı Ramazan Gedik, "Bu adli yıl inşallah haklının hakkını aldığı, kötünün ve suçlunun hak ettiği cezayı aldığı bir adli yıl olur. Türkiye Cumhuriyet Devleti ilelebet payidar kalacaksa Türkiye Anayasasında yazdığı gibi demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı kalınmasını talep ediyoruz. Hukukun üstünlüğü, tarafsız, bağımsız yargı, savunmanın serbestliği ve saygı gösterilmesi olmazsa olmazlarımızdandır" dedi.

Gedik, avukat müvekkil ilişkisini kısıtlayan, avukatların vekalet ücretlerini sınırlayan düzenleme yapıldığını belirterek, "Bu bizim mesleğimiz için son derece kaygı vericidir. Hukuk, adalet devletin temeli. Yargı adaletin temeli. Avukatlar da adil yargılanmanın teminatıdır. Adil, doğru, güvenli bir yargılanma olacaksa avukat mutlaka savunma görevini yapacaktır. Bu hakka saygı gösterilmesi, avukatlık mesleğinin önünün açılması ve geliştirilmesi gerekir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Gedik Şerif Yılmaz Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title