Haberler

Burdur Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri

Altıncı Mevsim Edebiyat SöyleşileriBURDUR'da 'Çınaraltı Gençlik Söyleşileri- Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri' etkinliği düzenlendi.

Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri

BURDUR'da 'Çınaraltı Gençlik Söyleşileri- Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri' etkinliği düzenlendi.

Çınaraltı Gençlik Söyleşileri- Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Programda, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrencilere şair- yazar Nurettin Genç ve sanatçı Aykut Kuşkaya tarafından vatan sevgisini anlatan şiir ve ezgiler seslendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, KYK İl Müdürü Sami Kala ile KYK personeli ve öğrencilerin katıldığı programda Nurullah Genç, Muhammed İkbal, Mehmet Akif Ersoy, Mithat Cemal Kuntay, Arif Nihat Asya, Faruk Nafiz Çamlıbel, Yahya Kemal Beyatlı, Orhan Şaik Gökyay, Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek ve Erdem Bayazıt'ın vatan sevgisini anlatan şiirleri seslendirildi. Nurettin Genç programda 15 Temmuz Destanı adlı şiirini de seslendirdi.

Genç, "Vatan bizim için sadece çocuklarımız, geleceğimiz, dünya hayatı için sınırlarını korumamız gereken bir toprak parçası değildir. Anadolu bütün dünya müslümanlarının ve mazlum coğrafyaların umut kapısıdır. Bu kapıyı yıkmak isteyenler büyük bir belanın ve sonsuz bir ateşin içinde kendilerini bulacaklardır. Bulmaya da Allah'ın izniyle mahkum olacaklardır. Bunu 15 Temmuz'da gördüler bundan sonra da yapacakları her türlü saldırıda görecekler" dedi.

Sanatçı Aykut Kuşkaya da sevilen ezgilerini seslendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yurtlar Kurumu Nurullah Genç Nurettin Genç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title