Haberler

Burada Evlilikler Mezarda Bitiyor

Samsun'un Asarcık, Ayvacık ve Yakakent İlçelerinde Ailenin Kutsallığına Verilen Değerin Boşanmaların Önüne Geçtiği Bildirildi.

Samsun'un Asarcık, Ayvacık ve Yakakent ilçelerinde ailenin kutsallığına verilen değerin boşanmaların önüne geçtiği bildirildi. Damatlık ve gelinliği bir kez giyen bu ilçelerin fertlerinin "boşanma"yı ağızlarına bile almadığı dile getirildi.

Samsun Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre; Asarcık, Ayvacık ve Yakakent'te son 2.5 yıl içinde tek bir boşanma olayı bile yaşanmadı. Söz konusu 3 ilçede 2.5 yılda bin 792 evlenme olmasına karşın tek bir boşanmanın bile yaşanmamasının nedeni evlilik müessesesine verilen değere bağlandı. Aile ve akrabalık bağları kuvvetli olan 3 ilçede evliliklerin ancak mezarda bittiği ve çocukların anne-babasız büyümekten kaynaklanan sorunlar yaşamadığı kaydedildi.

Samsun genelinde ise 2.5 yılda 30 bin 744 evlilik olurken, 3 bin 919 boşanma gerçekleşti. Boşanmaların ise en çok eğitim seviyesinin yüksek olduğu kesimde yaşanması dikkat çekti.

(AG-SA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title