Haberler

Bugün itibarıyla başladı! Otoyollarda hız sınırları yükseltildi, işte yeni liste

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollardaki hız sınırı limitlerinin yükseltileceğini duyurmuştu. Bugün itibarıyla hız sınırı Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar uzanan otoyolda (Ankara - Niğde arası hariç) 130 kilometre/saate; Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla, geçtiğimiz günlerde 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderilmişti.

BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bu yazıyla birlikte bugün itibariyle Türkiye'de otoban ve bölünmüş yollarda yeni hız sınırı uygulanmaya başlandı. Sürücülerin dikkat etmesi gereken ise her otobandaki hız sınırının farklı oluşu. Daha önceleri tüm otobanlar için hız sınırı hepsinde 120 olarak belirlenmiş. 1 Temmuz 2022 itibariyle ise Aydın, İzmir otobanının ayrı, Kuzey Marmara otobanını farklı hız sınırları var.

İşte 1 Temmuz 2022 itibarıyla otobanlardaki hız sınırları:

  • Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu) hız sınırı 130 km/s (eskisi 120 kilometreydi)
  • İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu) yeni hız sınırı 130 KM
  • Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) yeni hız sınırı 130 KM
  • Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) yeni hız sınırı 130 KM
  • Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümünün yeni hız sınırı 140 KM
  • Malkara-Çanakkale otoyolu yeni hız sınırı 140 KM
  • Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı otoyolu yeni hız sınırı 140 KM
  • Ankara-Niğde otoyolu yeni hız sınırı 140 km/saate çıkarıldı.

BÖLÜNMÜŞ YOLLARDAKİ HIZ SINIRI AYNI KALDI

Yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate yükseltilecek. Bölünmüş yollardaki hız sınırı ise 110 KM , şehirlerarası çift yönlü karayollarında ise 90 kilometre/saat olarak devam edecek.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

Yunus N N:

Alman otobanlarında hız sınırı yok

50
50
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Bazi yerlerde

yanıt0
yanıt0
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Vergiler ve cezalar ile verdiklerini geri alacaklar zaten :)

64
29
yanıtYanıtla
Engin Savaş:

Merak etme 30 bin liralık telefonu almak için haftalardır kuyruk bekleyen bu millet 10 km fazla hızın yapacağı yakıt farkını da karşılar

36
21
yanıtYanıtla
Demir Acer :

kazalar yuzde 35 artacak

14
34
yanıtYanıtla
ömer :

Parası çok olan zaten hız sınırını takmıyordu, Öder geçerim, Onca yolu yavaş giderek çekemem diyorlardı.. 110 ile orta şeritten gidiyordum. Anlaşılan Sağ şeride geçmenin zamanı geldi :)

16
1
yanıtYanıtla
sivaslı 58:

95 milyonluk ulkenin hepsi fakir degil..bu dunyada cenneti yasayan kesim var..altlarinda luks arabalar ikiser ucer tane..balli cifter maaslar vs..10 milyon kisi boyleyken .10 15 milyon kiside orta duzey.hadi 20 milyonda orta sekerde...geri kalan 50 milyon ne tatile gidiyor ne defigin gibi iphone sirasina giriyor.kit kanaat gecinen.yoksul kesim..

12
0
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

İnşallah hız levhalarını da çabuk değiştirirler birde tilkinin tavuk avlama taktiği gibi gizli radar uygulamasından da vaz geçerler nerde nereye radar koydukları belli değil mesela Susurluk tarafına gidip de benim gibi radar cezası yemeyen yoktur !

12
0
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Devlet fakirin aç kalmasını önleyecek. Geçim sıkıntısını düşünecek. Ama fakire iphone/araba alacak değil yazıkki. Bu durumda zengini ve orta sınıfı hiç düşünmeyecek mi onlar insan değil mi? Sanki hepsi devletten mi zenginler.

0
2
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Gene Anty-Standart Bir Uygulama.Neye Gore,Kime Gore,Kim Kimin Kulagina Ne Fisildiyor da, Boyle Rezillikler Yasamak Zorunda Kaliyoruz ? Almanya,Bu isi En Iyi Yapan Ulkedir, Otobanlari da max.100 KM veya Limitsiz diye Degisim Gosteriyor.Ulkede 10 KM den Baslar ve 100-120-130-140 Sinirsiz Diye Yollarin Durumuna Gore Degisim Gosterir.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title