Haberler

Brezilya Devlet Başkanı Temer Federal Polisin Sorularını Yanıtsız Bıraktı

Brezilya'da, merkezinde devlet başkanı Michel Temer'in bulunduğu siyasi kriz sürüyor.

Brezilya'da, merkezinde devlet başkanı Michel Temer'in bulunduğu siyasi kriz sürüyor. Başkan Temer, yolsuzluk, şantaj ve adaleti engelleme suçlarıyla hakkında açılan soruşturmada federal polisin sorularını yanıtsız bıraktı. Temer'in avukatları soruşturmayı "nezaketsiz ve saygısız" buldu.

Başkan Temer, pazartesi günü yazılı sorgulama yapmak üzere federal polis tarafından kendisine gönderilen 80 soruya yanıt vermedi. Temer'in avukatları, Temer'i yolsuzlukla suçlayan et paketleme şirketi JBS'in sahibi Joesley Batista'ya atıfla başkanın "İtirafçı bir suçlu tarafından sergilenen saçma bir komedinin figuranı" haline gelerek "nezaketsiz ve saygısız bir soruşturmaya" maruz kaldığını savundu.

Yasalara göre yazılı sorgulamada 24 saat içinde yanıt verilmesi gerekirken Temer'in süresi perşembe gününe kadar uzatılmıştı.

Yolsuzluğu gösteren kayıtlar var

Batista, mart ayında Temer ile yaptığı görüşmeyi kaydederek bu kayıtları, kendi isimlerinin de geçtiği yolsuzluk skandalından ceza indirimi sağlamak için savcılığa vermişti. Kayıtlar, Joesley Batista'nın başkan Temer'e, eski Temsilciler Meclisi başkanı Cunha'ya sessiz kalması için ödemenin yapıldığını söylediğini, Temer'in ise bunun karşılığında "Devam etmeniz gerek, tamam mı?" dediğini gösteriyordu. Bunun üzerine Temer'in sorgulaması için federal polise yetki vermişti.

Devlete ait petrol şirketi Petrobras'taki "Lava Jato" (Araba yıkama) adlı yolsuzluk skandalı kapsamında yargılanarak 15 yıl ceza alan eski Temsilciler Meclisi başkanı Cunha, bir önceki devlet başkanı Dilma Rousseff'in "mali bütçede manipülasyon yaptığı" iddiasıyla görevden alma sürecini başlatan ve Temer'e başkanlık yolunu açan isimdi.  Rousseff, yardımcısı Michel Temer ile Cunha'yı kendisine komplo kurmakla suçlamıştı. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dilma Rousseff Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title