Haberler

Brezilya'da Rousseff Hakkındaki Yolsuzluk İddiaları

Brezilya'da, görevinden azledilen eski Devlet Başkanı Dilma Rousseff, yerine geçen Michel Temer'i rüşvet almakla suçladı.

Brezilya'da, görevinden azledilen eski Devlet Başkanı Dilma Rousseff, yerine geçen Michel Temer'i rüşvet almakla suçladı.

BBC'de yer alan habere göre, Rousseff'in avukatları, mahkemeye inşaat firması Andrade Gutierrez'in eski Üst Yöneticisi Otavio Azevedo'nun Devlet Başkanı Temer'e 295 bin dolar rüşvet ödediğine dair belgeler sundu.

Belgelerde Azevedo'nun inşaat şirketi üzerinden, Temer'in üyesi olduğu Brezilya Demokratik Hareket Partisinin (PMDB) kampanya finansman fonuna doğrudan nakit para aktardığı, ayrıca fona aktarılan miktar kadar da Temer'in kişisel kampanya fonu için çek ödediği görüldü.

Azevedo, daha önceki açıklamalarında söz konusu parayı Rousseff'e verdiğini ifade etmişti.

Avukatlar, ifadesinde paranın Rousseff'e rüşvet olarak ödendiğini aktaran Azevedo'nun doğru söylemediğini ve paranın tam tersine Temer'e ödendiğini savundu.

Diğer yandan, Temer, Rousseff'in görevi suistimal etmesinin hesabını vereceğini ileri sürdü.

PMDB tarafından yapılan açıklamada ise bağışın yasal olduğu ve daha önceden Seçim Mahkemesine beyan edildiği belirtildi.

Senato, 31 Ağustos'ta, görevi kötüye kullandığı iddiasıyla Rousseff'in azli için yapılan oylamada 20'ye karşı 61 oyla devlet başkanının görevine son verilmesi yönünde karar vermişti. Rousseff'in görevden azledilmesinin ardından yerine geçen Temer, 1 Eylül'de yemin ederek görevine başlamıştı. Temer, Rousseff'in yerine 2018 sonuna kadar görev yapacak.

Kaynak: AA / Güncel

Dilma Rousseff Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title