Haberler

    Bob Marley'in Yanına Bolt Heykeli

    Jamaika denince akla gelen iki şey; reggae ve sprinterler.

    Jamaika denince akla gelen iki şey; reggae ve sprinterler...

    Jamaika Hükümeti müzik ve sporda sembolü olan isimleri buluşturuyor.

    Karayip ülkesi Jamaika kendisini dünyaya tanıtan isimlerin başında gelen efsane sprinter Usain Bolt'u ölümsüzleştiriyor. Başkent Kingston'da bulunan Ulusal Stadyum'un önünde bulunan heykeller arasında artık Usain Bolt, Shelly-Ann Fraser-Pryce, Veronica Campbell-Brown ve Asafa Powell'ın da heykelleri yer alacak.

    Reggae müziğin tanrısı Bob Marley ve Jamaika atletizminin efsane sprinterlerinden Herb McKenley, Don Quarrie ve Merlene Ottey'nin heykellerinin bulunduğu alana yerleştirilecek 4 yeni heykelle beraber Jamaika tarihinin spor ve müzik tarihindeki en önemli isimleri Ulusal Stadyum'da ölümsüzleşecek.

    Gördüğü en büyük olimpiyat efsanesi olarak nitelediği Herb McKenley ve Bob Marley ile aynı alanda heykeli yer alacak Usain Bolt'un heykeli bir yıl içerisinde tamamlanacak. Fraser-Pryce'ın da heykeli önümüzdeki yıl içerisinde alandaki yerini alacakkken, Campbell-Brown ve Powell'ın heykelleri iki sene sonra tamamlanacak.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Bob Marley Usain Bolt Jamaika Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title