Haberler

Bingöl Hdp Milletvekili Hişyar Özsoy Erdoğan Anket Sonuçlarından Memnun Değil

xHDP Milletvekili Hişyar Özsoy: "Erdoğan Anket Sonuçlarından Memnun Değil"BİNGÖL'de düzenlenen halk toplantısında konuşan konuşan HDP Milletvekili Hişyar Özsoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum anket sonuçlarından memnun olmadığını söyledi.

xHDP Milletvekili Hişyar Özsoy : "Erdoğan Anket Sonuçlarından Memnun Değil"

BİNGÖL'de düzenlenen halk toplantısında konuşan konuşan HDP Milletvekili Hişyar Özsoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum anket sonuçlarından memnun olmadığını söyledi. Özsoy, "Erdoğan anketlere bakıyor, sonuçlar kötü çıktığı için HDP'nin üzerine bu kadar geliyor. Erdoğan anket sonuçlarından memnun olsaydı, bize karışmazdı"dedi.

Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Bölgeler Partisi il başkanlıkları tarafından 16 Nisan'da yapılacak referandum için Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi'nde halk toplantısı düzenlendi. Toplantıya HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Hişyar Özsoy, hakkında yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in hastanede tedavi gördüğünü ve kendisiyle görüştüğünü belirterek, 'İdris bey hastaneden tahliye edildikten sonra öyle görünüyor ki, cezaevine tekrar gönderilecek. Biz yine itirazlarını yapacağız. Sonuç almaya çalışacağız. İdris hocanın moali yerindeydi ve buna hazırlıklı. Türkiye'de Kürt siyasetinde olan herkes bir defa zaten cezaevine girmeyi göze almıştır. Soruyorlar Hişyar Hoca sen de gidecek misin' Merak etmeyin ben de gideceğim"dedi.

CHP'NİN HAYIR'I KENDİNE

Açıklamasında CHP'nin de 'Hayır' oyu kullanacağını belirten Özsoy, 'İki eş başkanı, 13 milletvekili, 50'nin üzerinde belediye başkanı, 40 ilin il ve ilçe başkanları, 5 binden fazla insanı tutuklamışlar. Bingöl'de 10 tane AKP'liyi tutuklasalar, aralarında tek bir tane ciğerli çıkmaz, o il binasının kapısını açmazlar. Referandum'da 'Hayır' çıkarsa, merkez sağ kesinlikle yeniden dizayn edilecek. CHP bir mıhına vuruyor, bir nalına vuruyor. Bizim CHP ile uzaktan yakından bir alakamız yok.CHP'nin Hayır'ı kendinedir. Hayır veriyorsa versin. Biz de istiyoruz versin. Ama CHP bu yüz yıllık Kemalist sistem kurulsun diye hayır veriyor. Bizim öyle bir derdimiz yok. CHP, bizi yüz yıl geriye götürmeye çalışıyor. Erdoğan bizi 200 yıl geriye götürmeye çalışıyor. Padişahlık yapacak. Biz ileriye götürmeye çalışıyoruz"dedi.

ANKETLERDEN MEMNUN OLSAYDI, HDP'NİN ÜZERİNE BU KADAR GELMEZDİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum anket sonuçlarından memnun olmadığını ifade eden Özsoy, "Erdoğan anketlere bakıyor, sonuçlar kötü çıktığı için HDP'nin üzerine bu kadar geliyor. Erdoğan anket sonuçlarından memnun olsaydı, bize karışmazdı, HDP'nin üzerine bu kadar gelmezdi. Bingöl sokaklarında bize diyorlardı ki, "Ceylanpınar'daki iki polisi neden öldürdünüz?" Bizim ne alakamız vardı Ceylanpınar'la? Şimdi açığa çıkmış ki, FETÖ'cüler yapmış. O iki polis için gittiniz, savaş başlattınız. Koca barış sürecine 2,5 yıl emek verildi. Gittiniz dağıttınız, savaşı başlattınız. Gele gele bu noktaya geldik, darbe girişimi oldu. İç savaş tehlikesi var, Türkiye'nin ekonomisi, siyaseti her şey allak bullak oldu. Yönetemiyorsunuz. Yönetemediğiniz için biz bu duruma geldik"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Hişyar Özsoy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title