Haberler

Bilim Kurulu üyesinden "Aşı salgını bitirir mi?" sorusuna yanıt: Nüfusun %90'ını aşılarsak durdurduk diyebiliriz

Güncelleme:

Ülkemizde ilk aşılamanın yapılacağı tarihe günler kala Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen "Aşı salgını bitirir mi bitirmez mi?" sorusuna cevap verdi. Kara, "Kabaca nüfusun yüzde 60'ını aşılarsak büyük başarı elde ederiz. Yüzde 90'ınını aşılarsak artık durdurduk diyebiliriz" dedi.

Ülkemizde artan koronavirüs vaka ve ölüm sayılarından sonra gündem aşı olurken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk aşılamaların 11 Aralık'tan sonra yoğun şekilde yapılacağını belirtmişti. İlk aşılamaya günler kala Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Habertürk televizyonunda yayınlanan Açık ve Net programında koronavirüs aşısı üzerine değerlendirmelerde bulundu.

"NÜFUSUN YÜZDE 90'INI AŞILARSAK DURDURDUK DİYEBİLİRİZ"

Kendisine yöneltilen "Aşı salgını bitirir mi bitirmez mi?" sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Ateş Kara, "Kabaca nüfusun yüzde 60'ını aşılarsak büyük başarı elde ederiz. Yüzde 90'ınını aşılarsak artık durdurduk diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE ŞUBATTA NORMALE DÖNER Mİ?"

Programda gazeteci Nagehan Alçı kendisine bakanlıktan gelen bilgileri paylaştı ve Almanya'nın mart ayı sonuna kadar 11 milyon doz aşıya ulaşabileceğini aktardı. Türkiye'de ise şubat ayında 50 milyon doz aşıya ulaşılmış olacağını belirten Alçı, "Türkiye Şubatta normale döner mi?" şeklinde bir soru yöneltti.

Bilim Kurulu üyesinden 'Aşı salgını bitirir mi?' sorusuna yanıt: Nüfusun yüzde 90'ını aşılarsak salgını durdurduk diyebilirizBilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara

"TAM NORMAL DEMEYELİM"

Tam bir normale dönüş olmayacağını aktaran Kara, "Tam normal demeyelim ama Türkiye'de ciddi anlamda koronadan çok fazla hasta kaybetmemeyi başarma şansına sahibiz. Eğer her şey olumlu gelişip bu aşıları yapabilirsek" dedi.

"ÇİN İSTEDİĞİMİZ MİKTARDA AŞIYI VEREMİYOR"

Konuşmasına devam eden Kara, "Türkiye'nin isteği bir an önce bu aşılara ulaşalım, hızlı gerçekleştirelim. Ama ana problem Çin de istediğimiz miktarda aşıyı veremiyor. Şu an dünyadaki hiçbir firma istediğiniz miktardaki aşıyı size çok hızlı veremiyor" ifadelerini kullandı.

"11 ARALIK'TAN SONRA BAŞLAYACAK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşıyla ilgili olarak aralık ayında yoğun bir şekilde başlamak istiyoruz. İnaktif dediğimiz teknik olarak iyi bildiğimiz yan etkisinin az olduğunu bildiğimiz aşıdan 50 milyon imzalandı. Aralık'ta 20 milyon temin edeceğiz. Ocak 20, şubat 20 artırmak istiyoruz. Aralık, ocak ayında daha yoğun aşılamayı hedefliyoruz. Vatandaşımız için güvenilir aşıyı tercih edip erken dönemde temin edip yapma taraftarıyız. 11 Aralık'tan sonra yaygın bir şekilde sağlık çalışanları ile başlayacak" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Habertürk Ateş Kara Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne?
500

Yorumlar (11)

ede46:

hiçbir garantisi yok. ne sebep belli ne sonuç.

5
1
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Yav bırakın Allah Aşkına ne salgını ne virüsü ne aşısı

3
1
yanıtYanıtla
:

bir şeyi durdurmakla yok etmek arasında fak nedir sayın bilim kurulu üyeleri bunu açıklayabilirler mi yani şunu mu demek istiyorlar aşının hiç bir şekilde garantisi yok durdurduk ama karşımıza sonra ne çıkar Allah bilir

2
0
yanıtYanıtla
Kasımpaşa:

Çin devleti garanti verebiliyor mu. Aşı olunca tekrar virüse yakalandık mı tazminat ödeyecek mi.

1
1
yanıtYanıtla
aşıya hayır:

Bunu bir de bilim kurulu üyesi yapmışlar. Allahım ne günlere kaldık

1
0
yanıtYanıtla
Haydar:

Ya aşı öldürürse?

1
0
yanıtYanıtla
hadibakem:

senden baslayalim amca, , ardindan tum devlet buyuklerimiz , milletvekilleri. .

1
0
yanıtYanıtla
erol:

asi virusu yok etmez ama olum riskini azaltiri butun asilar boyledir ama vurus karakter degistirirse yeni asi bulmak zorunda kalirsi pandemi butun dunyada vurus orani dusmesi lazim aksi halde bin asi bes para etmez evde durmakla vurus cogalirsa o zaman evde durmanin manasi ne insan soluk agzindan cok degil burnundan alir allahin verdigi filitreler burun killari kucuk dildir akacigerin kabul etmedinini oksurukle disari atmaktir maskenin de faydasi tartismali olabilir vurus gozlerdende gecebilir

1
0
yanıtYanıtla
erol:

varsa kaderde uzulmek neye yarar dusunmek vurus gectikten sonra daha zor hastaliklar ilerleyecek psikoloji kalp kanser yoksulluklardan hatta verem daha sayisiz artmakta olacaklar ilaclar para etmez olacak

1
0
yanıtYanıtla
ne çine ne de türkiyede aşıyı alıp satacaklara g:

ne çine ne aşıyı alıp satacaklara güveniyorum. Güvendiğim maske ve sosyal mesafe

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title