Haberler

Beü Laboratuvarındaki Cihazlar Elektrik Kesintileri Nedeniyle Çalıştırılamıyor

Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ) Rahva kampüsünde yaklaşık bin metrekare alan üzerine kurulu ve Türkiye'nin birçok üniversitesinde bulunmayan cihazlarla donatılan Merkezi Laboratuvar, bölgede yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalı elektrik...

Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ) Rahva kampüsünde yaklaşık bin metrekare alan üzerine kurulu ve Türkiye'nin birçok üniversitesinde bulunmayan cihazlarla donatılan Merkezi Laboratuvar, bölgede yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalı elektrik akımı nedeniyle çalıştırılamıyor. BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Güney, sorunun bir an önce çözülmesini beklediklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) desteğiyle ve yaklaşık 700 bin dolarlık yatırım ile Bitlis Eren Üniversitesi'ne (BEÜ) kurulan Merkezi Laboratuvar, çalışmalarını yürütemiyor. Kentte yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalı elektrik akımı nedeniyle cihazların çalıştıralamadığını belirten BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Güney, ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifare etti. Laboratuvarda kullandıkları cihazlar için destek aldıklarını, çalıştıramamaları nedeniyle projelerde sıkıntılar yaşayacaklarını dile getiren Güney, "Yaşanan sıkıntılarla ilgili gerekli kurumlara başvuru yaptık. Bu konuda yaşayacağımız sıkıntılardan kendilerini sorumlu tutacağız. Bu kurum bize düzenli elektrik vermekle sorumludur. Burada yaptığı hizmetin kalitesi tartışılır. Bitlis elektrik kesintisin sık yaşandığı bir yerdir. Kesin olarak yatırım yapılması gerekiyor. Yöneticilerin de bunu kabul etmesi gerekiyor. Bu sorunu kabul etmedikçe, sorunu çözmek için çalışılmadıkça bu sorunlar çözülmez" diye konuştu.

KAMPÜS ALANINA YENİ TRAFO

Birçoğu yurt dışından alınan ve çok pahalı olan cihazların çalıştırılması için satıcı firmaların bu elektrikte sorumluluk almadıklarına da değinen Rektör Vekili Prof. Dr. Güney, "Burada büyük bir yatırım var. DPT'den projelerden bize gelen bir çok cihaz var. Bu cihazların çalışabilmesi, düzgün elektrik üretimi ile mümkündür. Hiçbir firma buraya cihazını kurmak istemiyor. Çünkü garanti kapsamında düzgün gelmeyen elektrikte sorumluluk kabul etmiyorlar. Bitlis'te şu anda üniversite olarak suyumuzu da kendimiz üretiyoruz, kanalizasyonumuzu da kendimiz temizliyoruz. Elektrik konusunda da "kendi elektriğimizi nasıl üretebiliriz?' arayışının içindeyiz" dedi.

Üniversite yönetimi konunun çözümü için yetkilileri göreve davet ederken, çözümün kampüs alanı içinde yeni bir trafo merkezi oluşturulması ile giderilebileceği belirtildi. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devlet Planlama Teşkilatı Eren Üniversitesi İbrahim Güney Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title