Haberler

Beşiktaş'ta Polise Saldıran DHKP-C'lilerin Kimlikleri Belli Oldu

Güncelleme:

Dolmabahçe'de polislere saldıran DHKP-C'li 2 teröristin Güven Usta ve Ayberk Demirdöğen olduğu tespit edildi. Teröristlerin elindeki bombaların Rus yapımı olması dikkat çekti.

Dolmabahçe Sarayı'nda nöbet tutan polislere yönelik saldırının ardından gözaltına alınan 2 teröristin Güven Usta ve Ayberk Demirdöğen olduğu belirlendi.

BOMBALAR RUS YAPIMI

Beşiktaş'taki saldırının ardından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan terör örgütü DHKP-C üyesi 2 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Bu arada, teröristlerle ele geçirilen mühimmatlarla ilgili inceleme tamamlandı. El bombalarının Rus üretimi taarruz tipi bomba, silahın ise Çek yapımı tam otomatik silah olduğu belirlendi.


DİKKAT ÇEKEN DETAY

Ayrıca Çek yapımı tam otomatik silahın, 31 Ocak'ta terör örgütü DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen tarafından Taksim Meydanı'ndaki polis noktasına saldırıda kullanılan silahla, el bombalarının da Kalsen'in 2 Nisan'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin girişine attığı bomba ve terör örgütü üyesi Fırat Özçelik'in 1 Ocak'ta Dolmabahçe'deki saldırı sırasında attığı bombalarla aynı tip olduğu tespit edildi.

TAKSİM SALDIRISI VE ŞAFAK YAYLA BAĞLANTISI

Terörist Güven Usta, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 2010 ve 2013'teki operasyonlarda da gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Ayrıca, daha önce çok sayıda saldırıya karışan ve 2 Nisan'da İstanbul Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen saldırı sonrasında çıkan çatışmada öldürülen Elif Sultan Kalsen ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerden Şafak Yayla da Güven Usta ile 2013'teki aynı operasyonda tutuklananlar arasında yer almıştı.

ERDOĞAN PROTESTOSU, BERKİN ELVAN GÖSTERİSİ

Terörist Ayberk Demirdöğen ise 2010'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuklanmış, 2011'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde katıldığı İstanbul Üniversitesi akademik yıl açılış törenindeki protesto sırasında da gözaltına alınmıştı.

Başka bir terör operasyonunda 2011'de yakalanarak tutuklanan Demirdöğen, 2014'de Berkin Elvan için Taksim Meydanı'nda yapılmak istenen açlık grevi sırasında gözaltına alınmıştı.

OLAY

Dolmabahçe Sarayı'ndaki saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya terör örgütü mensuplarınca el bombalı ve silahlı saldırı düzenlenmiş, olay sonrasında düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP-C üyesi 2 kişi, 2 el bombası, 1 otomatik silah, 1 tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmatla yakalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Elif Sultan Beşiktaş Taksim Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

title