Haberler

Belgelerle Osmanlı'da Jandarma" Sergisi Açıldı

Başbakanlık arşivinde Osmanlı’dan günümüze kadar jandarmayı anlatan belgelerin yer aldığı sergi, Ankara’da açıldı.

Başbakanlık arşivinde Osmanlı'dan günümüze kadar jandarmayı anlatan belgelerin yer aldığı sergi, Ankara'da açıldı.

Başbakanlık Osmanlı arşivinde jandarmanın günümüze varıncaya değin gelişimi ve değişiminin yer aldığı belgeler, Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi'nde sergilenmeye başlandı. "Belgelerle Osmanlı'da Jandarma" isimli sergide jandarma karakollarının yer aldığı fotoğraflar, jandarmanın eğitimi, görevleri ve jandarmaya alınabilecek adayların özelliklerinin belirtildiği çeşitli belgeler yer alıyor.

Serginin açılışında konuşan Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu, Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi'nin 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığına bağlı bir yükseköğretim kurumu olarak kurulduğunu anımsatarak, akademi bünyesinde biz dizi sosyal ve bilimsel faaliyet yürütüldüğünü dile getirdi. "Belgelerle Osmanlı'da Jandarma" sergisini akademik faaliyetlerin bir ayağı olarak değerlendiren Demircioğlu, "Kurumlar hafızalarıyla yaşarlar, eğer bir kurumun hafızası yoksa o kurumun işleyişinin sağlıklı bir şekilde yürümesi ve değer üretmesi mümkün değildir. Bu çerçevede düzenlediğimiz bu sergi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ve teşkilatlarının kurumsal kültürüne önemli bir katkının sağlanacağını düşünüyorum. Bugüne kadar farklı çok değerli çalışmalar yapılmıştır ancak bu serginin birinci elden arşiv malzemelerine dayalı olarak yapılacak çalışmalarla Jandarma ve Sahil Güvenlik tarihinin olgusal, bilimsel bir zeminde yazılmasına ışık tutması ve yön vermesi düşünülmektedir. Sergimizde 32 tane belge var. 27 tanesi metin, 5 tanesi resim olan bu belgeler Başbakanlık Osmanlı arşivinden alınmıştır. Bu kapsamda bizden desteklerini esirgemeyen Başbakanlık Osmanlı arşivi yetkililerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı Tanıtım Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Aşık, sergiyi tanıttı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Hakkı Demircioğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title