Haberler

BDP'liler Hakkari'de Karakol İnşaatını Protesto Etti

Güncelleme:

Hakkari Geçitli Köyü'nde daha önce askeriyeye satılan 3 bin metrekarelik ve eski mezar olduğu belirtilen arazi üzerine kalekol inşaatı başlatıldı.

Hakkari'ye 50 kilometre uzaklıkta bulunan Geçitli Köyü'nde daha önce askeriyeye satılan 3 bin metrekarelik ve eski mezar olduğu belirtilen arazi üzerine kalekol inşaatı başlatıldı. Bunu protesto etmek isteyen aralarında Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP PM üyesi Sıddık Akış, BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt ile yaklaşık 100 kişi Geçitli Köyü'ne gitti. Köydeki kalekol inşaatının bulunduğu bölgeye 200 metre kala BDP'lilerin yolu, tel örgüler çeken asker ve polisler tarafından kapatıldı. Askeri bir yetkili basın açıklamasının tel örgüleri geçmeden yapılmasını isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı. 'YOL KAPATMASI HUKUKA AYKIRIDIR'

BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Bedirhanoğlu yolun kapatılması üzerine Cumhuriyet savcısı ile görüşerek uygulamanın hukuksuz olduğunu söyledi. Ancak askeri yetkililer BDP'lilerin geçişine izin vermeyince basın açıklamasını BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt Abdullah Öcalan posterleri altında okudu. Başbakan Erdoğan'ın Şırnak'ta yaptığı konuşmada demokrasiden, eşitlikten bahsettiğini belirten Kurt, mezarlık üzerine kalekol yapılmasının dinde yerini olmadığını söyledi. Kurt, şöyle konuştu: "Dün Şırnak'ta havaalanı açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'demokratik adımları attık ve atmaya devam edeceğiz' demişti. Ancak Geçitli köyünde demokratik adımları mezarlık üzerinde kalekol inşaatı yapmak oldu. Sizin de gördüğünüz gibi burada şu an 15 köy yolunun ulaşımını sağlayan yolu kapatarak demokratik adımı atıyorlar. Burada bir kanunsuzluk var. Türkiye Cumhuriyeti yasasına göre, 12 Eylül yasasına göre kendileri suç işliyor. Ne yazik ki, Erdoğan biz samimiyiz diyor. Ne yazik ki, askeri yığınağa rağmen kalekolu hemen köyün kalbine, Kürt halkının ölüleri üzerine yapıyorlar. İslamda da diğer dinlerde de bu kabul edilmez. Kürtlerin ölüleri üzerinde yapılan bu kalekol inşaatı, Saddam'ın Kürtlere yaptığı zülümden bir farkı yoktur. Saddam da Kürtleri öldürerek üzerinde yol yapıyordu. Şimdi de burdaki ölülerin üzerinde kalekol yapılıyor. Biz bunu asla kabul etmeyeceğiz. Sonuna kadar takipçisi olacağız."

Basın açıklamasının ardından BDP'liler olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Rahmi Kurt Geçitli Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title