Haberler

BDP'li Vekilden 'Kürtçe Öğrenin' Çağrısı

Barış ve Demokrasi Partisi Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, Kürtçe Konuşulmasının Ne Meclisi, Ne de Türkiye'yi Germemesi Gerektiğini Belirtti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, Kürtçe konuşulmasının ne meclisi, ne de Türkiye'yi germemesi gerektiğini belirterek, "Barıştan, demokrasiden yana olan tüm Türk halkını, aydınları, yazarları, gazetecileri ve siyasetçileri, 'birlikte yaşadığımız' dediğiniz Kürt halkının dilini öğrenmeye davet ediyoruz" dedi.

BDP Alanya İlçe Teşkilatı'nın açılışını yapmak için Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gelen BDP Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, yaklaşık 300 kişi tarafından Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla karşılandı. Karabaş, yağmur altında gerçekleştirilen açılış programında, kalabalığın kendisini görebilmesi için hazırlanan kürsü yerine bir butiğin tişört tezgahının üzerine çıktı. Bu sırada binanın yaklaşık 30 metre karşısında bulunan Alanya Ülkü Ocakları binasının önünde toplanan bir grup genç de açılış törenini izledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü, olası bir olaya karşı geniş önlemler aldı.

Mehmet Nezir Karabaş, 2011 Haziran ayında yapılacak genel seçim öncesinde Alanya İlçe Teşkilatı'nın açılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Türkiye'de 30 yıla yakın bir süre çatışma ve şiddet ortamı oyduğunu belirten Karabaş, şöyle dedi:

"Kan ve annelerin gözyaşı dökülüyor. PKK'nın ilan ettiği eylemsizlik kararının 2011 seçimlerine kadar uzatılması önemli bir fırsattır. Bugüne kadar defalarca ateşkes ve eylemsizlik kararı oldu. 1999 yılında PKK'nın silahlı güçlerini ülke dışına taşıdığı bir süreç yaşandı. Maalesef bizler, siyasetçiler, TBMM ve devlet yetkilileri bu süreçleri iyi değerlendirmedik. Bunun sonuçlarını, bedelini hepimiz birlikte ödedik. Bir taraftan gençleri, gerillası, askeri ve polisi yaşamını yitirirken, bir taraftan bu ülkenin yüz milyarlarca dolarlık geliri savaşa ve silaha harcandı. Onun için bu sürecin, AK Parti Hükümeti başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her yetkilisi tarafından iyi değerlendirilmesi gerekiyor."

KÜRTÇE ÇAĞRISI

Kürtçenin konuşulmasının ne meclisi, ne de Türkiye'yi germemesi gerektiğini belirten Karabaş, "Tam tersine Kürtlerin özgürce, yaşamın her alanında kendi dilini özgürce kullanmasının önünün açılması Türkiye'yi büyütür. Kendi ana dilimizi, o güzel Kürtçemizi yaşamın her alanında kullanmak istiyoruz. Barıştan, demokrasiden yana olan tüm Türk halkını, aydınları, yazarları, gazetecileri ve siyasetçileri, 'birlikte yaşadığımız' dediğiniz Kürt halkının dilini öğrenmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından BDP Alanya İlçe Teşkilatı binasının açılışı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title